RSS 2.0

Det återstår nu bara tre pluggboxar att sätta, sedan är allting som det skall. Merparten av beståndet är nysatta frön. Jag har också börjat komplettera i de redan befintliga boxarna (vill ha fulla boxar). Delphinium 'Sky Lights' har jag kompletterat för andra gången. Dessvärre tog fröna slut, men det kommer nya i veckan. Även för Michaelmas Daisy (Höstaster) har jag kompletterat en aning. Två pluggboxar har jag och det fattades ca 10 plantor i varje box.

Nedan lite bilder från mitt Fotoalbum.

                   

Jag har utelämnat de bilder där det inte har kommit något ännu. Alla bilderna finns dock i albumet.

Tidigare inlägg:
- 2008-feb-17 15:11
- 2008-feb-10 14:14
- 2008-feb-03 20:13

Klicka vidare till min kategori: Trädgård (Garden)

Direktlänkar       Inlägget: Permalink   Kategorin:   Kommentera inlägget! 
Kommentarer  I bloggen:  2   Trackbacks:  Trackback 
Om Bloggen:   Hemsida:
Tjänster Bloggportalen  Twingly  Bloglovin  iGoogle  FeedBurner  Nyligen 


  
Gång på gång ser vi detta fenomen. Nu senast i Melodifestivalen, där Carola och Patrik Isaksson fått smaka på den beska medicinen.

Visst är det bra att "nya förmågor" får lite uppmärksamhet, annars skulle ju hela vårt samhälle stagnera. Men att rösta bort en favorit - bara för att han/hon är favorit? Är det så vi fungerar?

Nour fick dock sin revansh igår. Ett bevis på att det omvända även råder; är du utdömd i förtid så får du ofta upprättelse - när man så smått börjar inse att kritiken var överdriven.

Björn Gustafssons kärleksförklaring till Carina Berg - en höjdare igår!

Markus Larsson i Aftonbladet avslutar: Skånsk hiphop dunkade trygg gubbrock gul och blå.

Då är jag väl en gubbe då, bara att erkänna - fyller ju 50 om ett år :-)

Direktlänkar       Inlägget: Permalink   Kategorin:   Kommentera inlägget! 
Kommentarer  I bloggen:  1   Trackbacks:  Trackback 
Om Bloggen:   Hemsida:
Tjänster Bloggportalen  Twingly  Bloglovin  iGoogle  FeedBurner  Nyligen 


  
Medan media basunerar ut nyheten om den "skånska superskrällen" och samtidigt slår fast att svenska folket (om man får tro Aftonbladet) tycker att "fel låt gick vidare" - trots att det faktiskt var svenska folket som röstade fram de två finalisterna - då kan jag inte låta bli att reflektera över vilka av finalisterna som har en låt som kan gå hem i ESC. Å andra sidan - vad som går hem i ESC, det är en svårtippad historia - det har senaste årets tävlingar visat.

BWO är klart gångbara. Sanna likaså.  Patrik hade varit det. Däremot tror jag inte Frida - oavsett om vi här  hemma tycker hon är skön. Ola & Caracola gör upp om nästa nivå i andra chansen. Dessa låtar hade kunnat klara sig internationellt.

Men, skall man egentlien inte rösta efter hjärtat? Ja till en viss gräns. Men i ESC är det taktik- och kompisröstning som gäller. Ibland kan man fråga sig, om det spelar någon roll vad vi ställer upp med. Och svaret på den frågan är, att skall vi ha en chans mot de kompisröstande fd öststaterna - då måste vi ställa upp med en låt som är en fulträff och med ett framförande som är något utöver det vanliga - samtidigt som bidraget måste "sticka ut" en aning. Därför tror jag på Sanna.

Det finns - som jag ser det - två sätt att utmärka sig i ESC:
1. Gör något riktigt tokigt och galet
2. Gör något som är så bra, att det överskuggar all kompisröstning

Personligen håller jag en slant på svensk kvalitet - det är det vi är bra på. Annars blir det lätt lite patetiskt när vi skall försöka vara något vi inte är.

Direktlänkar       Inlägget: Permalink   Kategorin:   Kommentera inlägget! 
Kommentarer  I bloggen:  2   Trackbacks:  Trackback 
Om Bloggen:   Hemsida:
Tjänster Bloggportalen  Twingly  Bloglovin  iGoogle  FeedBurner  Nyligen 


  
BWO gick vidare - inget att diskutera. Deltävling nr 3 i Linköping måste väl anses som en transportsträcka, speciellt med tanke på motståndet.

Till andra chansen: Therese & Caracola. Helt logiskt - så länge Patrik går till globen. Men uppsamlingsheatet lär bli en rysare! Carola mot Caracola???

Ny storskräll! Frida vidare - Patrik borta. Detta är inte rättvist - jag börjar bli för gammal för det här :-) 

Nu ser jag Aftonbladets omröstning om rätt bidrag gick till final - "nej" leder just nu. Ett grymt öde för Patrik - han är en utomordentligt bra artist och låtskrivare
 

Lite anteckningar som jag gjorde under tävlingens gång:
 • Luuk gjorde en Carola!
 • Opera, sång på dialekt eller "udda" språk  - det är inget som passar i "schlagermallen" - men ibland händer det otippade...
 • BWO får väl anses som tämligen givna - med risk för att stå där med lång nästa. Fast lite lätt "plagiatvarning" :-) Jag har hört låten förut, eller?? Kan inte placera den - förutom titeln som ABBA gjorde bättre än bra.
 • Men resten? Vilka som går vidare måste klassas som en mycket oviss historia. I mina ögon är det inget av de andra bidragen som sticker ut. Möjligen vill jag sätta en slant på Patrik Isaksson, med Caracola som outsider.
 • Av de fem som faktiskt gick till andra omgången satte jag en slant på BWO (tämligen riskfritt) och Patrik Isaksson.
 • Lasse Berghagen lär får en roll i nästa Bond-film?
 • Vill man inte diskutera det musikaliska - då kan man alltid titta på de olika artisternas stil.
 • Carina Berg höll på att få ett bryt. Björn G's bästa hittills!

Kvällens citat: "Svenska folket röstar efter bästa låten - inte efter hur känd artisten är". Jodå - det fick Carola erfara förra veckan...   

Direktlänkar       Inlägget: Permalink   Kategorin:   Kommentera inlägget! 
Kommentarer  I bloggen:  2   Trackbacks:  Trackback 
Om Bloggen:   Hemsida:
Tjänster Bloggportalen  Twingly  Bloglovin  iGoogle  FeedBurner  Nyligen 


  
Jag hörde på Ekot igår att LVB på kronobergspolisen jämförde gårdagens storm med Per - i vart fall när det gäller antalet larm. Det är märkligt att vårt samhälle är så enormt sårbart. Det är ju inte precis första året det stormar i sydsverige. Trafikolyckor rapporteras det om. Folk som fastnar i millånga bilköer, som orsakas av träd som ligger över vägen. Det var nog en himla tur jag inte åkte till stugan som jag funderat på att göra tidigare. Där har det faktiskt blåst en hel del idag - 18,2 m/s kl 06:21, 13,4 m/s kl 15:14 Jag har en egen väderstation och fem webbkameror så att jag kan hålla koll!

Aftonbladet rapporterar om tusentals människor som är utan ström. Elnätet är väl det första som tar stryk - sedan blir det kedjereaktion: tågtrafik och i viss mån telefon är beroende av el. Det tar tydligen tid innan man hunnit röja upp. Varför skall kraftledningarna sitta på stolpar egentligen?

Men nu kommer alltså våren! Jag var tydligen lite för tidigt ute häromdagen- det skall vara 7 dagar i rad med plusgrader i snitt. Fast min kollega och granne brukar säga, att det säkraste vårtecknet är den svenska uttagningen till melodifestivalen - fast nu vet man inte riktigt vilken av deltävlingarna man skall räkna. Markus Larsson i Aftonbladet skriver, tydligen på begäran, en krönika utan egna åsikter. Jag tycker att en krönika utan åsikter är som .... ja fyll i själva.

Den här veckan avstår jag nog själv från att ha åsikter innan tävligen gått av stapeln - det var någon förra veckan som menade att man inte har många hjärnceller om man försöker sia om utgången och tala om egna favoriter - innan man hört de 8 bidragen. Vanligen brukar endast en sak stämma  - det som tidningarna tror och skriver slår aldrig in. Förra veckan hade jag precis rätt - utan att ens ha hört låtarna. Nybörjartur?

Direktlänkar       Inlägget: Permalink   Kategorin:   Kommentera inlägget! 
Kommentarer  I bloggen:  0   Trackbacks:  Trackback 
Om Bloggen:   Hemsida:
Tjänster Bloggportalen  Twingly  Bloglovin  iGoogle  FeedBurner  Nyligen 


  
Igår kom det lite frön från Lund.

 • Alcea 'Giant Single Mixed'
  Här hade jag beställt 4 påsar á 50 frön men fick 1. Det skall räcka till 2 pluggboxar. Jag sätter en box nu, med ett frö i varje hål och väntar sedan på ytterligare 3 påsar.
 • Nattljus, gul, storblommig
  En påse hade jag beställt och den fick jag. Den skall räcka till en halv pluggbox. Inga problem. Jag väntar dock med att sätta tills det som skall vara i andra halvan har kommit (Blodnäva).
 • Delphinium 'Blue Butterfly'
  Två påsar beställd och två levererade. Jag har även beställt en påse från Impecta. Det skall räcka till 1 pluggbox. Det verkar vara gott om frön i påsen, så det är inga problem. Jag sätter detta idag.
 • Alpaster 'Fairy' mixed
  4 av 4 påsar levererade och det skall räcka till två boxar. Inga problem eftersom varje påse skall räcka till 35 plantor. Jag sätter detta idag.
 • Trädgårdsnejlika 'Triumph mix'
  Tre påsar har jag fått och det räcker gott. Har redan fått en påse av en annan sort. Jag blandar lite i en box. Jag sätter detta idag.
 • Michaelmas Daisy 'Indian Summer'
  Denna sort skulle ersätta 'Fizz bomb mix' som hade utgått. Här hade jag beställt 1 och fick 1. I påsen finns frön som räcker till 35 plantor, det räcker inte - jag behöver en full box. Men det räcker säkert för att sätta frön i alla hål. Här behöver jag alltså komplettera med 1-2 påsar för att vara på den säkra sidan. Jag sätter detta idag, behöver dock vara säker på att det räcker till en pluggbox.
 • Michalemas Daisy 'Benary's Composition'
  En påse beställd och levererad. 150 frön i påsen borde räcka till en box. Jag sätter detta idag och sparar 50 frön.
 • Borstnejlika 'Herald of Spring'
  Här har jag fått alla tre påsarna, men har redan satt en box med två olika sorter.
 • Delphinium 'Delight Mix'
  Här hade jag beställt 4 påsar men inte fått någon. Däremot har jag fått 3 påsar från Frö med Posten (som jag också satt). Jag behöver dock för komplettering, så denna order kan får stå kvar.
 • Oenothera 'Evening Primrose Sunset Blvd'
  Jag har redan fått från annat håll, men beställningen på en påse kan stå kvar ändå.
   

Följande saknar jag alltså:

Överblivna frön kan jag ge bort till grannarna eller sätta nästa år.

Direktlänkar       Inlägget: Permalink   Kategorin:   Kommentera inlägget! 
Kommentarer  I bloggen:  0   Trackbacks:  Trackback 
Om Bloggen:   Hemsida:
Tjänster Bloggportalen  Twingly  Bloglovin  iGoogle  FeedBurner  Nyligen 


  
SMHI varnar för Storm igen !

Aftonbladet skriver på löpet att "Västkusten översvämmas". Överdrift? Kanske... Västsverige verkar vara värst drabbat så här långt, men kolla varningen så ser du att det kommer att blåsa i hela södra Sverige. Över Skåne drar det fram kraftiga stormbyar.

Men snart kommer våren, contrar SvD. På Öland har vi redan vår. Kika på min väderlogg, här ser du att dygnsmedeltemperaturen varit över 0°C i fem dagar redan.

Hittills så har det blåst 15,3 m/s kl 17:23 (på Öland alltså).

Men just nu är jag i Göteborg och skall strax åka hem till Kungsbacka. Läser på GP att Vattnet stiger i centrala Göteborg. Ovädret ställer alltså till stora problem.

Aktuellt väder här nedan.

Direktlänkar       Inlägget: Permalink   Kategorin:   Kommentera inlägget! 
Kommentarer  I bloggen:  0   Trackbacks:  Trackback 
Om Bloggen:   Hemsida:
Tjänster Bloggportalen  Twingly  Bloglovin  iGoogle  FeedBurner  Nyligen 


  
Nu kommer våren!

Om jag kikar lite på datat från min väderstation, ser jag att dygnsmedeltemperaturen de 4 senaste dagarna minsann har varit över 0°C. Detta har hänt tidigare i år, men enligt SMHI kan våren inträda tidigast 15/2. 18/2 noterades dessutom årets värmerekord, hela 11,0°C.

Dessutom behöver man ju ut och röra på sig en aning. Det skadar inte med lite uppfriskande trädgårdsarbete. Det finns en hel del att göra i trädgården också. Om jag kikar lite i mina webbkameror så ser jag att det behöver rensas, framförallt utanför Altanen. Förra årets Trädgårdsnejlikor har jag inte rensat bort - trodde de skulle vissna ner av sig självt. Men det blev som bekant aldrig någon finter så där står dom. Och just nu är de i vägen för Snödroppar, Vintergäck och Krokus. Några av de andra planteringarna, de som inte syns i kamerorna, behöver också rensas, så att jag får plats med mina nya växter.

Dessutom måste jag beskära mina Fjärilsbuskar snart (skall enligt uppgift göras i mars).

I så fall får jag åka ifrån min förodling som jag har i köket. Men det skall säkert gå fint. Jag fick brev från Lund idag, där man bad så mycket om ursäkt (fast det inte är deras fel att brevet med alla frön kom bort). Man skickar mej nu det som finns hemma, övriga sorter har de beställt från England - vilket dessvärre tar tid. Jag vet att just ett par sorters Astrar som jag behövde var slut. Nåväl, jag är ju ändå ganska tidigt ute så det löser sig säkert. Tänkte bara låta fröväxterna passera det allra klenaste stadiet, innan det är dags att åka till Mor och ta hennes uteplats i anspråk. Jag har ett litet miniväxthus där med plats för 18 pluggboxar (fast jag har 25 stycken här hemma).

Direktlänkar       Inlägget: Permalink   Kategorin:   Kommentera inlägget! 
Kommentarer  I bloggen:  0   Trackbacks:  Trackback 
Om Bloggen:   Hemsida:
Tjänster Bloggportalen  Twingly  Bloglovin  iGoogle  FeedBurner  Nyligen 


  
När vi idag nås av rapporter om att USA lyckats skjuta ned satelliten, trodde i vart fall jag i min enfald, att saken skulle vara utagerad.

Nu hävdas det från ryskt och kinesiskt håll, att hela historien varit ett svepskäl - enbart för att USA skulle få möjlighet att provskjuta ett nytt rymdvapen.

I så fall är det väl bara att gratulera det stora landet i väster - ännu en gång har man manifesterat sin propagandamaskins förmåga att få oss vanliga dödliga att fokusera på helt fel saker. Medan vi har diskuterat stormaktens klumpighet, arrogans och faror med en nedfallande raket - sitter man i Pentagon i lugnan ro och genomför sitt missiltest.

Eller så är det helt enkelt så att USA har fet-tabbat sig och försöker dölja allting med dimridåer - varav det misstänkta missiltestet skulle kunna vara det senaste (men dock inte sista) i raden?

Fler artiklar:
- De måste avfyra på tio sekunder
- Satellit nedskjuten
- Robot träffade satelliten

Mina tidigare inlägg i ämnet:
- 2008-feb-19 21:14
- 2008-feb-14 19:49
- 2008-jan-27 10:55

Direktlänkar       Inlägget: Permalink   Kategorin:   Kommentera inlägget! 
Kommentarer  I bloggen:  3   Trackbacks:  Trackback 
Om Bloggen:   Hemsida:
Tjänster Bloggportalen  Twingly  Bloglovin  iGoogle  FeedBurner  Nyligen 


  
Som bekant har jag beställt mera frön. Idag kom brevet Frö med Posten.

Jag har satt frön i några pluggboxar ikväll:
- 3 Riddarsporre, Delight Mix
- ½ Nattljus, Sunset Boulevard + ½ Nattljus, Apricot Delight (höga sorter)
- ½ Borstnejlika, Herald of Spring, tidig bl färger + ½ Borstnejlika, Superb Mixed

Det som blir aktuellt härnäst är:
- ½ Nattljus, gul, storblommig (finns) + ½ Geranium Sanguineum 'Vision Violet' (Impecta)
- ½ Nejlika, trädgård, bl färger (finns) + ½ Trädgårdsnejlika (Lund)
- 1 Kinesisk Riddarsporre, 'Blue butterfly'  (Impecta + Lund)
- 1 Aster novae-angliae, Röd (Impecta)
- 1 Michaelmas Daisy "Indian summer" (Lund)
- 1 Michaelmas Daisy 'Benary' (Lund)
- 2 Aster Alpinus 'Fairy' mixed (Lund)
- 2 Alcea 'Giant Single Mixed' (Lund)
- 1 Alcea Rosea Ficifolia

Detta innebär, att jag nu har väldigt många sortes Astrar. Lite förändringar i tankegångarna jämfört med vad jag tidigare skrivit. Vid Staket, höger så skall jag ha Astrar i bakkant. Jag väljer Nova-angliae, Röd. Men i mitten så sätter jag Indian summer (hög) och framför (ihop med Temynta) sätter jag Benary.

Den trädgårdsnejlika som jag nu köpt är något lägre än den jag har. Den skall alltså sitta något framför.

Jag har nya sorter av Nattljus. De blir betydligt högre än den vanliga, de skall alltså sitta närmare stammen. Det finns två olika, en som blir 60-100 och en som blir 60. Bägge har den egenheten att de skiftar färg.

Direktlänkar       Inlägget: Permalink   Kategorin:   Kommentera inlägget! 
Kommentarer  I bloggen:  0   Trackbacks:  Trackback 
Om Bloggen:   Hemsida:
Tjänster Bloggportalen  Twingly  Bloglovin  iGoogle  FeedBurner  Nyligen 


  
Man fortsätter att tjata om att resultatet i lördags var förvånande. Samtidigt så hissar man Sanna, och det har jag förstås inget att invända emot.

Men i mina ögon var Carola aldrig någon favorit.

Jag delar helt och hållet krönikörens uppfattning, folk har med tiden börjat längta efter förnyelse. Fast Sanna har ju varit med några år nu (utan att för den skull vara lastgammal). Hon har utvecklats i rask takt. Jag tycker hon blir bättre och bättre för varje år.

Jag vill gå så långt, att jag säger "vi har redan hört årets vinnare". Det kan faktiskt gå hela vägen!

Samtidigt jagar SVT YouTube med blåslampa....

Direktlänkar       Inlägget: Permalink   Kategorin:   Kommentera inlägget! 
Kommentarer  I bloggen:  0   Trackbacks:  Trackback 
Om Bloggen:   Hemsida:
Tjänster Bloggportalen  Twingly  Bloglovin  iGoogle  FeedBurner  Nyligen 


  
USA har fått bråttom att ta hem rymdfärjan - spionsatelliten skall skutas ner. Man vill inte riskera något. Man vidtar extraordinära åtgärder, för att garantera att skytteln kommer hem i tid. Börjar tiden rinna ut?

Frågan är hur mycket fragment det blir kvar av satelliten - som är stor som en buss !!

Det hela skall ske över Stilla Havet - undrar om det annars hade kunnat ses från Jorden?

Vi väntar med spänning.....

Jag har haft lite åsikter tidigare:

- 2008-feb-14 19:49
- 2008-jan-27 10:55

Direktlänkar       Inlägget: Permalink   Kategorin:   Kommentera inlägget! 
Kommentarer  I bloggen:  0   Trackbacks:  Trackback 
Om Bloggen:   Hemsida:
Tjänster Bloggportalen  Twingly  Bloglovin  iGoogle  FeedBurner  Nyligen 


  
Idag måndag har min väderstation registrerat årets hittills högsta temperatur:

11.0°C kl 13:56.

Våren är snart här, skriver Aftonbladet. För att det skall räknas som vår, måste dygnsmedeltemperaturen överstiga noll grader under fem dygn i rad - dock tidigast 15:e februari.

Min tabell över varje dags värden, visar att det hade varit vår redan, om inte temperaturen understigit noll, den 15-16 feb.

Snart visar mina webbkameror vackra vårblommor, t ex Krokus. Snödroppar har vi redan sett!

Direktlänkar       Inlägget: Permalink   Kategorin:   Kommentera inlägget! 
Kommentarer  I bloggen:  0   Trackbacks:  Trackback 
Om Bloggen:   Hemsida:
Tjänster Bloggportalen  Twingly  Bloglovin  iGoogle  FeedBurner  Nyligen 


  
Fem stycken Aftonblads-plus fick Sanna idag. Och det var Carola som delade ut. Stort att hon inte är dålig förlorare. Och vem är egentligen förlorare om man gått vidare till uppsamlingsheatet?

Låten "Empty Room" har klingat i min skalle mest hela dagen. Det är nåt visst med den tycker jag. Den kan gå hela vägen tror jag. Förra året sa jag hela tiden, att det var synd om Marie - hade inte The Ark varit med så hade hon åkt till finalen. Och tänk - jag tror hon hade vunnit !!

SvD talar fortfarande om "Oväntade vinnare" - i mitt tycke inte alls så. Så fort jag hörde Carolas låt så tänkte jag - det här går inte vägen. "Too much", kände jag.

Direktlänkar       Inlägget: Permalink   Kategorin:   Kommentera inlägget! 
Kommentarer  I bloggen:  0   Trackbacks:  Trackback 
Om Bloggen:   Hemsida:
Tjänster Bloggportalen  Twingly  Bloglovin  iGoogle  FeedBurner  Nyligen 


  
Eftersom jag hade oturen att bli av med en beställning från Lilla Fiskaregatans Trädgårdsbutik så har jag följande handlingsplan:

a) Jag förnyar beställningen därifrån (det lär dröja minst ett par veckor innan jag får den leveransen)
b) Jag beställer "reserv"-frön från annat håll

Från Frö med Posten:
3 Riddarsporre, Delight Mix
1 Nattljus, Sunset Boulevard
1 Nattljus, Apricot Delight
1 Nattljus, gul, storblommig
1 Sömntuta, Vivid Mix
1 Sömntuta, blandade färger
1 Sömntuta, 'Mission Bells'
1 Nejlika, trädgård, bl färger
1 Borstnejlika, Herald of Spring, tidig bl färger
1 Borstnejlika, Superb Mixed

Från Impecta:
1 Delphinium grandiflorum 'Dwarf Blue Butterfly'
1 Delphinium tatsienense 'Sky Lights'
2 Aster novae-angliae
3 Geranium sanguineum 'Vision Violet'

Tidigare har jag berättat om att sätta två boxar med Nattljus (en av varje sort). Men nu tänker jag ha tre olika sorter och då sätter jag halva boxar. Den fjärde halvan blir Blodnäva. Jag har dessa två blommor vid Björken och Altanen och det kan alltid behöva kompletteras en aning efter vintern. Förra året fick jag köpa plantor och jag tänkte slippa detta i år. De oranga nattljusen är höga och dem tänkte jag sätta längre in mot björkstammen, medan de låga sitter längst ut sedan tidigare.

Jag hade "bara" beställt 4 påsar med 'Delight Mix' från Lund och det skall räcka till 3 boxar. Jag beställer 3 påsar till så är jag säker på att jag kan få en planta i varje plugg.

Sömntuta hade jag ändå tänkt att beställa, så jag passar på att göra detta samtidigt.

Hittade en Aster Nova-angliae på Impecta, dock ingen alpaster men det gör inte så mycket.

Nejlikorna behöver jag också som reserv.

Nåväl, nu har jag helgarderat mej och det kan verkligen behövas. Några av sortern borde redan ha varit i jorden!

Till sist vill jag säga, att butiken i Lund inte kan hjälpa att Posten slarvar bort deras leveranser.

Direktlänkar       Inlägget: Permalink   Kategorin:   Kommentera inlägget! 
Kommentarer  I bloggen:  0   Trackbacks:  Trackback 
Om Bloggen:   Hemsida:
Tjänster Bloggportalen  Twingly  Bloglovin  iGoogle  FeedBurner  Nyligen 


  
Nedanstående från mitt Fotoalbum.
            

Tidigare:
- 2008-feb-10 @ 14:14
- 2008-feb-03 @ 20:13

Klicka vidare till min kategori: Trädgård (Garden)

Direktlänkar       Inlägget: Permalink   Kategorin:   Kommentera inlägget! 
Kommentarer  I bloggen:  0   Trackbacks:  Trackback 
Om Bloggen:   Hemsida:
Tjänster Bloggportalen  Twingly  Bloglovin  iGoogle  FeedBurner  Nyligen 


  
Ja jag tycker att rätt låtar gick vidare till Globen!

Sanna var min favorit redan innan jag hörde låten och framträdandet. Efteråt blir jag bara mera stärkt i min övertygelse!

Jag hade inga höga tankar om Carola & co före sändningen, och efter att ha hört låten och framträdandet fick jag bekräftelse på att min känsla var riktig. Däremot bör man väl kanske akta sig för att ta ord som "fiasko" i sin mun - förväntningarna är otroligt höga på Carola. Nåväl - de kanske går vidare via "andra chansen".

Inte tror jag heller man kan skylla "nederlaget" på röst-strul. Alla hade säkert svårt att komma fram ikväll och det ligger i sakens natur att det är förloraren som klagar - inte vinnaren. Även jag själv har haft enorma svårigheter att komma fram till mitt blogghotell ikväll.

Bröderna Rongedal borde inte ha överraskat mej, men det gjorde de.

Att alla tjejers idol Ola fick nöja sig med andra chansen berodde inte på dålig låt eller framträdande - ikväll fanns det helt enkelt de som var bättre.

Luuk gjorde en Bildt - jag vet inte varför men jag har alltid gillat Bildt-imitationer.

Jag förstår bara inte varför alla är så överraskade - för en gångs skull stämde resultatet med min egen smak, dvs inga outsiders i min mening. Ändå talar alla om "skrällen i Västerås".


Så från och med nu får alltså Sanna gälla som huvudfavorit.

Direktlänkar       Inlägget: Permalink   Kategorin:   Kommentera inlägget! 
Kommentarer  I bloggen:  2   Trackbacks:  Trackback 
Om Bloggen:   Hemsida:
Tjänster Bloggportalen  Twingly  Bloglovin  iGoogle  FeedBurner  Nyligen 


  
Nedräkning i Västerås

Jag måste börja med att säga att jag tyckte startfältet förra veckan var tunt. Men det kanske är så, när man jämför med förra året, som väl lär gå till hisitorien. Personligen tycker jag att vi i Sverige förra året hade 7-8 bidrag som var bättre än det som vann.

For the record, förra veckan tyckte jag Velvet var bäst (och snyggast :-)

Denna vecka har vi stjärnor som Ola, Carola & Andreas och Sanna Nielsen. Carola har "som vanligt" problem med rösten...

Oavsett vad Carola ställer upp med, blir hon favorit. DN talar om drömduon. Själv har jag lite svårt för Carola. Sanna däremot är en jordnära och naturlig tjej som jag tycker framstår som mera äkta. Detta nu sagt, utan att ha hört låtarna :-)

Nu har jag precis fått veta, att någon kommit på den fullkomligt briljanta idén att lägga ut Carolas bidrag på YouTube. Genast uppkommer allehanda spekulationer om en eventuell diskning av bidraget.

Jag tror det är tveksamt att detta skall leda till diskning. Kärnfrågan är förstås, om denna "publicering" har lett till någon fördel för bidraget i fråga.

En diskning skulle vara tråkigt tycker jag. Även om jag inte hör till Carolas största favoriter, så vill jag ta avstånd från alla osportsliga sätt att påverka resultatet.

För dem som hellre ser att ett annat bidrag går vidare till Globlen, finns det en annan och betydligt mera rakryggad lösning - nämligen att rösta på bidraget i fråga.

Läs vidare på SVT

Direktlänkar       Inlägget: Permalink   Kategorin:   Kommentera inlägget! 
Kommentarer  I bloggen:  2   Trackbacks:  Trackback 
Om Bloggen:   Hemsida:
Tjänster Bloggportalen  Twingly  Bloglovin  iGoogle  FeedBurner  Nyligen 


  
Jag såg att jag fått en hälsning . Man tackar och skickar en hälsning tilbaka via trackback!

Pinnnnggg!

/Peter

Direktlänkar       Inlägget: Permalink   Kategorin:   Kommentera inlägget! 
Kommentarer  I bloggen:  0   Trackbacks:  Trackback 
Om Bloggen:   Hemsida:
Tjänster Bloggportalen  Twingly  Bloglovin  iGoogle  FeedBurner  Nyligen 


  
Efter att ha skrivit ett brev till grundarna av Frisim, har jag nu fått veta att felet är åtgärdat. Det berörde alla som använde blogg.se .

Nu återstår bara att se om mina inlägg blir indexerade....

Direktlänkar       Inlägget: Permalink   Kategorin:   Kommentera inlägget! 
Kommentarer  I bloggen:  0   Trackbacks:  Trackback 
Om Bloggen:   Hemsida:
Tjänster Bloggportalen  Twingly  Bloglovin  iGoogle  FeedBurner  Nyligen 


  
skriver Aftonbladet. SvD toppar med "mildaste på 250 år" (i Stockholm).

Personligen tycker jag inte om snö och kyla. Mina blommor på Öland klarar väl vintern, men det är väl ingen nackdel om det inte är för kallt.

Jag har en egen Väderstation, som hjälper mej att  hålla koll. Än så länge har jag bara förra året att jämföra med, så min statistik är kanske inte så mycket värd.

Tidigare har jag skrivit här i bloggen och berättat om Snödroppar som jag sett i mina fem webbkameror.

Andra bloggar med vårtecken:
- * Fotofrossa och vårtecken * 
- Bildbevis 
- Söta små droppar... 
- En desperat jakt på vårtecken 
- Snödroppar redan i februari är inte OK! 
- Förvirrade vårtecken, relationen till vinter, tiden har startat! 
- Vårtecken i stormen  
- Vårtecken och Orosmoln  

Direktlänkar       Inlägget: Permalink   Kategorin:   Kommentera inlägget! 
Kommentarer  I bloggen:  0   Trackbacks:  Trackback 
Om Bloggen:   Hemsida:
Tjänster Bloggportalen  Twingly  Bloglovin  iGoogle  FeedBurner  Nyligen 


  
Jag måste börja med att säga att jag tyckte startfältet förra veckan var tunt. Men det kanske är så, när man jämför med förra året, som väl lär gå till hisitorien. Personligen tycker jag att vi i Sverige förra året hade 7-8 bidrag som var bättre än det som vann.

For the record, förra veckan tyckte jag Velvet var bäst (och snyggast :-)

Denna vecka har vi stjärnor som Ola, Carola & Andreas och Sanna Nielsen. Carola har "som vanligt" problem med rösten...

Läs gärna Torbjörn Eks Schlagerblogg i Aftonbladet.

Lite länkar:
- 8 låtar tävlar på lördagen
- La Häggkvist i safarigult
- Sanna fångades i Carolas stormvind
- Snurr kring melodifestivalen
- Jag är i chock
- Sanna Nielsen nervös trots rutinen
- Duon en fasa för rivalerna
- Snart drar karusellen igång
- Kupperna och chockerna
- Recept till en mysig lördag
- Rongedal skall ge Carola en match
- Så kom helgen igen
- Melodifestivalen i Västerås
- 15 februari 2008 - Melodifestival och magsjuka
- Glader :)
- Förvärmare: tvillingarna Rongedal
- Melodifestival
- Våra favoriter i alla kategorier
- ÄNTLIGEN HELG!!
- melodifestival ikväll
- Hurra Hurra
- lördag morgon
- Förlust igen....Suck
- Melodifestival idag!
- Tonight: second semi final in Sweden

Direktlänkar       Inlägget: Permalink   Kategorin:   Kommentera inlägget! 
Kommentarer  I bloggen:  0   Trackbacks:  Trackback 
Om Bloggen:   Hemsida:
Tjänster Bloggportalen  Twingly  Bloglovin  iGoogle  FeedBurner  Nyligen 


  
Som jag tidigare har berättat, har jag gått tillbaka till min egen Python-baserade XML-RPC-ping. Resultatet av senste ping kan man se här. Tjänsten RSS-ping är nog en god idé, men just nu har man problem med nätverkstrafiken. Gratistjänsten skall ta ca 20 minuter men har, under de dagar jag provat, tagit flera timmar. Om han som har hand om det hela får ordning på IP-trafiken, så är det inte helt omöjligt at jag går tillbaka dit.

Tjänsten Bloggkoll är en rolig sak, som man kan använda för att bevaka sina favoritbloggar. Där har man också en trackback-lista som visar vilka bloggar som nämner deras namn. I början var jag med där, men nu verkar det som att de blivit "immuna" mot min blogg. Däremot indexeras mina inlägg i bevakningstjänsten. Längst nere till vänster i marginalen hittar du deras ikon, med vars hjälp du kan lägga till en bevakning på min blogg.

Frisim är en annan intressant tjänst. Den indexerar blogginlägg men kopplar dem även till nyheter. Så finns det förstås en sökmotor som heter Nyhetsfilter. Här kan man söka bland nyheter och indexerade inlägg, och även skapa en rss-feed av alltsammans. Nu funkar inte detta med min blogg just nu. Jag har märkt att Frisim "tror" att min rss heter rss.xml, när den i själva verket har länken http://cpgp.blogg.se/index.rss . Jag har skrivit till dem och påpekat detta - flera andra bloggar verkar ha samma problem vad jag kan se.

Frisim samarbetar med RSS-ping men även med Bloggping, som är en manuell pingtjänst.

Tailsweep är en annan tjänst som  också indexerar blogginlägg och skapar statistik.

Vill du läsa min blogg med hjälp av Google Reader? Det finns en liten ikon längst till vänster som man kan klicka på för att addera min blogg automatiskt.

Slutligen har jag skapat en ny kategori för väderinformation. Den heter WX (av någon anledning så spårar det ur om jag försöker använda svenska tecken i kategorinamn). Klicka på Kategorier längst till vänster så ser du hela listan över mina kategorier.

Direktlänkar       Inlägget: Permalink   Kategorin:   Kommentera inlägget! 
Kommentarer  I bloggen:  0   Trackbacks:  Trackback 
Om Bloggen:   Hemsida:
Tjänster Bloggportalen  Twingly  Bloglovin  iGoogle  FeedBurner  Nyligen 


  
Just nu tycks mitt bästa alternativ vara att använda min egen XML-RPC-ping.

Direktlänkar       Inlägget: Permalink   Kategorin:   Kommentera inlägget! 
Kommentarer  I bloggen:  0   Trackbacks:  Trackback 
Om Bloggen:   Hemsida:
Tjänster Bloggportalen  Twingly  Bloglovin  iGoogle  FeedBurner  Nyligen 


  
Inga frön med posten idag heller. Har haft täta kontakter med avsändaren och gjort allt som står i min makt att leta fram brevet. Har det kanske fastnat någonstans, på postkontoret eller utlämningsstället?

Tänkte åka till Lund under lördagen men nu ser det inte ut att bli någon resa. De sorter jag hade bråttom med saknades i butiken fn.

Det är bara att lägga en ny beställning och vänta drygt två veckor till.

Jag som tyckte jag var tidigt ute när jag beställde fröna i början på januari.

Direktlänkar       Inlägget: Permalink   Kategorin:   Kommentera inlägget! 
Kommentarer  I bloggen:  0   Trackbacks:  Trackback 
Om Bloggen:   Hemsida:
Tjänster Bloggportalen  Twingly  Bloglovin  iGoogle  FeedBurner  Nyligen 


  
Som jag skrev i ett tidigare inlägg finns det där uppe i omloppsbana en amerikansk spionsatellit, över vilken man tycks ha förlorat all kontroll. Detta föranlett av en artikel i Aftonbladet dagen innan. Idag kan man läsa i 'bladet att satelliten skall skjutas ned!

Hade man gjort det för att förhindra att rester av satelliten faller ner på Jorden och skadar människor och miljö - då hade detta kanske varit en god gärning.

Men (som jag skrev redan i januari) - vad som föranleder denna åtgärd är snarare det faktum att det finns militära hemligheter ombord.

Att nu raketen riskerar att sprida miljöfarliga ämnen eller i värsta fall skada andra satelliter verkar vara av underordnad betydelse.

Fler artiklar i ämnet:
- Amerikansk spionsatellit kan träffa jorden (Expressen)
- Spionsatellit störtar mot jorden (DN)
- Spionsatellit störtar mot jorden (SvD)
- Spionsatellit störtar mot jorden (ST)
- Spionsatellit störtar mot jorden (Nyhetsportalen)
- USA har tappat kontrollen över stor satellit - "kommer krascha på ... (AB)
- Satellit på väg att krascha mot Jorden (Denna blogg)
- Satellit på väg att krascha på jorden (FRO)
- Hemlig spionsatellit spårlöst borta (Ny teknik)
- En fallande satelit (annan blogg)
- USA ska skjuta ned satellit (Sydsvenskan)
- En spionsatellit
- USA skall skjuta ned satellit

Direktlänkar       Inlägget: Permalink   Kategorin:   Kommentera inlägget! 
Kommentarer  I bloggen:  1   Trackbacks:  Trackback 
Om Bloggen:   Hemsida:
Tjänster Bloggportalen  Twingly  Bloglovin  iGoogle  FeedBurner  Nyligen 


  
När man på Lilla Fiskaregatans trädgårdsbutik i Lund nu äntligen fått iväg mina frön med posten den 8 feb, så verkar det som att Posten lyckats slarva bort brevet.

Kommer det inget under fredagen så får jag väl i värsta fall sätta mej i bilen och åka Lund tur-och-retur.

Många av sorterna finns ju även på Plantagen, men vissa (främst Riddarsporrar och Astrar) har jag inte sett någon annanstans.

Direktlänkar       Inlägget: Permalink   Kategorin:   Kommentera inlägget! 
Kommentarer  I bloggen:  0   Trackbacks:  Trackback 
Om Bloggen:   Hemsida:
Tjänster Bloggportalen  Twingly  Bloglovin  iGoogle  FeedBurner  Nyligen 


  
Senaste pings

 • 2008-02-14 00:29:36: Svensk lemonad svarade "runtime-error: Wrong content-type"
 • 2008-02-14 00:29:30: Blogflux svarade "Ping recorded successfully"
 • 2008-02-14 00:29:22: Moreover2 svarade "Thanks for the ping! The update to Cape Pine Garden Project has been updated in our database. We used parameters - weblogname = Cape Pine Garden Project, weblogurl = http://cpgp.blogg.se/, changesurl = http://cpgp.blogg.se/, categoryname = none"
 • 2008-02-14 00:29:22: Tailsweep svarade ""
 • 2008-02-14 00:29:22: Bloggnytt svarade "Thanks for the ping."
 • 2008-02-14 00:29:21: Nyhetsfilter svarade "Tack"
 • 2008-02-14 00:29:21: Blogsearch Google svarade "Thanks for the ping."
 • 2008-02-14 00:29:16: Feedburner svarade "Ok"
 • 2008-02-14 00:29:12: Technorati svarade "Thanks for the ping"
 • 2008-02-14 00:29:11: Twingly svarade "Thanks for the ping."
 • 2008-02-14 00:29:11: Nyligen svarade "Tack!"
 • 2008-02-14 00:29:08: Moreover Sitemaps svarade "200"
 • 2008-02-14 00:29:08: Ask Sitemaps svarade "200"
 • 2008-02-14 00:29:07: Google Sitemaps svarade "200"
 • 2008-02-14 00:29:06: Blogg Update svarade "Thanks for the ping. Categories: with desc url http://cpgp.blogg.se/"
 • 2008-02-14 00:29:05: Blog Catalog svarade "runtime-error: Wrong content-type: flerror 0
 • 2008-02-14 00:29:05: Frisim svarade "Tack"
 • 2008-02-14 00:29:05: Bloggportalen svarade "Thanks for the ping."

Direktlänkar       Inlägget: Permalink   Kategorin:   Kommentera inlägget! 
Kommentarer  I bloggen:  0   Trackbacks:  Trackback 
Om Bloggen:   Hemsida:
Tjänster Bloggportalen  Twingly  Bloglovin  iGoogle  FeedBurner  Nyligen 


  
Nu har jag skippat min manuella ping, eftersom den bara ställde till en  massa strul. Det finns ju en publik tjänst som gör exakt samma sak, nämligen......

RSS/Ping 

Nu skall det bli spännande att se om det hela fungerar!

Direktlänkar       Inlägget: Permalink   Kategorin:   Kommentera inlägget! 
Kommentarer  I bloggen:  0   Trackbacks:  Trackback 
Om Bloggen:   Hemsida:
Tjänster Bloggportalen  Twingly  Bloglovin  iGoogle  FeedBurner  Nyligen 


  
Aftonbladet och SvD skriver idag att Magnus Uggla tänker sluta skriva blogg.

För oss som bara hunnit börja "bloggkarriären" kan det vara intressant att tänka på att "den dagen kanske kommer för mej också". Om jag jämför med min egen situation, fast i andra avséenden, så kan jag förstå behovet av att gå vidare.

Hursomhelst - nu kanske vi andra får en syl i vädret :-)

Direktlänkar       Inlägget: Permalink   Kategorin:   Kommentera inlägget! 
Kommentarer  I bloggen:  0   Trackbacks:  Trackback 
Om Bloggen:   Hemsida:
Tjänster Bloggportalen  Twingly  Bloglovin  iGoogle  FeedBurner  Nyligen 


  
Nu indexeras mina inlägg åter på Bloggportalen. Dessutom har jag av någon anledning hamnat på en topplista över länkade bloggar - någon har länkat till mej, kors i taket!

Nu skall vi bara se om pingen fungerar också.

Direktlänkar       Inlägget: Permalink   Kategorin:   Kommentera inlägget! 
Kommentarer  I bloggen:  0   Trackbacks:  Trackback 
Om Bloggen:   Hemsida:
Tjänster Bloggportalen  Twingly  Bloglovin  iGoogle  FeedBurner  Nyligen 


  
Här hemma i Kungsbacka så är det just nu minus 1,4°C. På Öland visar min väderstation plus 2,8°C just nu. Tveksamt om det blir minus inatt, men framåt fredag-lördag så hotar man (=SMHI) med det.

Inga frön har kommit idag. Antingen fick de inte iväg något i fredags eller så skickar man med B-post.

Jag satte frön i lördags, mina Cosmos (Rosenskära) har redan börjat visa sig!

Och på Bloggportalen inget nytt - dvs mina inlägg verkar vara blockerade, eller så är det något fel som är trasigt :-)

Direktlänkar       Inlägget: Permalink   Kategorin:   Kommentera inlägget! 
Kommentarer  I bloggen:  0   Trackbacks:  Trackback 
Om Bloggen:   Hemsida:
Tjänster Bloggportalen  Twingly  Bloglovin  iGoogle  FeedBurner  Nyligen 


  
Bilder från mitt Fotoalbum.
     

Dessutom har jag även satt:
- Michaelmas Daisy (Kings) - 2 boxar
-
Cosmos 'Sensation Mixed' - 1 box

Tidigare:
- 2008-feb-03 @ 20:13
 

Direktlänkar       Inlägget: Permalink   Kategorin:   Kommentera inlägget! 
Kommentarer  I bloggen:  0   Trackbacks:  Trackback 
Om Bloggen:   Hemsida:
Tjänster Bloggportalen  Twingly  Bloglovin  iGoogle  FeedBurner  Nyligen 


  
Efter ett par år så har jag blivit torsk på Astrar. Dessutom skall man ju helst ha något som blommar på hösten också.

Först ett par ord om det som redan finns, kryddat med bilder från mitt Fotoalbum.

Staket, Vänster
Här finns tre olika sorter.
- Aster Dumosus 'Starlight' (röd)
- Aster Dumosus 'Apollo' (vit - tyvärr inga bilder)
- Ljungaster 'Victoria' (lila)Altan
Här satte jag tre olika sorter, av vilka en inte tog sig alls.
- Aster Dumosus 'Early Blue' (blå)
- Aster Dumosus 'Jenny' (röd)
- Aster Nova Angliae 'Alma Pötschke'Björk
Här satte jag lite olika sorter.
- Aster Dumosus 'Early Blue' (blå)
- Aster Dumosus 'Jenny' (röd)
- Aster Nova Angliae 'Alma Pötschke'
- Aster Dumosus 'Starlight' (röd)Nya sorter
1. Michaelmas Daisy (Kings)
2. Michaelmas Daisy "Indian summer"
3. Michaelmas Daisy 'Benary'
4. Aster Alpinus 'Fairy' mixed

Aster (Michaelmas Daisy) 'Benary's Composition'

Vid Staket, höger tänkte jag till att börja med sätta sort nr 1, i framkant. Den ursprungliga tanken var att ha sort nr 3 i bakkant. Eventuellt sätter jag istället sort nr 2 i bakkant och sort nr 3 ihop med liljorna. Här får jag fundera vidare. 'Indian summer' blir 1½ meter hög - den får inte bli högre än liljorna, innan liljorna har blommat färdigt. Ang nr 3 och Liljor ihop så har jag erfarenhet av detta från Björken - Liljor och Luktaster funkar bra ihop.

Vid Altanen tänker jag mej nr 1 framför de nuvarande. Eventuellt sätter jag nr 4 också. Några extra Starlight och Alma Pötschke kan jag också tänka mej (sticklingar).

Vid Björken tänker jag mej i första hand nr 1 och nr 4. Längst in mot trädet kan jag tänka mej att sätta nr 2 eller nr 3.

Runt kamerorna sätter jag nr 4.

Direktlänkar       Inlägget: Permalink   Kategorin:   Kommentera inlägget! 
Kommentarer  I bloggen:  0   Trackbacks:  Trackback 
Om Bloggen:   Hemsida:
Tjänster Bloggportalen  Twingly  Bloglovin  iGoogle  FeedBurner  Nyligen 


  
Nu har jag fyllt på jord i 11 pluggboxar. I 3 av dem har jag satt frön:

- Michaelmas Daisy (Kings) - 2 boxar
-
Cosmos 'Sensation Mixed' - 1 box

Direktlänkar       Inlägget: Permalink   Kategorin:   Kommentera inlägget! 
Kommentarer  I bloggen:  0   Trackbacks:  Trackback 
Om Bloggen:   Hemsida:
Tjänster Bloggportalen  Twingly  Bloglovin  iGoogle  FeedBurner  Nyligen 


  
Jag skrev till Lilla Fiskaregatans trädgårdsbutik i Lund och frågade varför mina frön inte kommit (en månad sedan beställningen). Det visade sig att tre av de sorter jag beställt var slut. Jag fick frågan om ev ersättningsvara, sedan kommer leveransen.

Lazy Daisy har utgått. Jag behöver inte ersätta den eftersom jag redan har satt Dorotheablomma som är ungefär samma sak.

Michaelmas Daisy Fizz Bomb Mix har utgått, synd - den ville jag ha. Astrar i lagom höjd är svåra att få tag i. Men vi ersätter med Michaelmas Daisy "Indian summer" Den är visserligen betydligt högre, men det får duga. Dessa skall jag sätta med en gång när de kommer, 1 box.

Cosmos Gazebo mixed har utgått. Jag har redan köpt Rosenskära på annat håll. Dessa skall jag sätta idag, 1 box.

Resten av fröerna lär komma på måndag eller tisdag. Jag förbereder idag eller i morgon med att fylla några pluggboxar med jord.

Om jag kikar på min lista över beställda fröer, skall jag bestämma mej för vad som skall sättas nu och vad jag kan vänta lite med. Det ser ut att bli totalt 10 boxar, som jag skall fylla med jord idag!

- Stockrosor gör jag klokt i att vänta lite med.
- Alpaster kan jag sätta, 1 box
- Michaelmas Daisy 'Benary' kan jag sätta, 1 box
- Michaelmas Daisy (Kings) kan jag också sätta, 2 boxar
- Kinesisk Riddarsporre, 'Blue butterfly' kan sättas, 1 box
- Riddarsporre 'Delight Mix' skall jag sätta så fort jag bara kan, 3 boxar
- Borstnejlika kan jag vänta lite med
- Trädgårdsnejlika kan jag vänta lite med
- Gult Nattljus kan jag vänta lite med
- Nattljus, 'Primrose Sunset Blvd' kan jag också vänta lite med

Direktlänkar       Inlägget: Permalink   Kategorin:   Kommentera inlägget! 
Kommentarer  I bloggen:  0   Trackbacks:  Trackback 
Om Bloggen:   Hemsida:
Tjänster Bloggportalen  Twingly  Bloglovin  iGoogle  FeedBurner  Nyligen 


  
När jag kikar i mina fem webcams, tycker jag mej se något vitt som skymtar. Det skulle kunna vara Snödroppar.

Vid Altanen har jag inte rensat bort förra årets nejlikor, så det kan vara orsaken till att det syns dåligt. Men vid Björken är det rent och snyggt och där är det också vitt.

Det mest positiva är att solen skiner på Öland!

Lite skrivet i dagspressen om våren: DN1 | DN2 | SvD

Andra bloggar med vårtecken:
- * Fotofrossa och vårtecken * 
- Bildbevis 
- Söta små droppar... 
- En desperat jakt på vårtecken 
- Snödroppar redan i februari är inte OK! 
- Förvirrade vårtecken, relationen till vinter, tiden har startat! 
- Vårtecken i stormen  
- Vårtecken och Orosmoln  

Direktlänkar       Inlägget: Permalink   Kategorin:   Kommentera inlägget! 
Kommentarer  I bloggen:  1   Trackbacks:  Trackback 
Om Bloggen:   Hemsida:
Tjänster Bloggportalen  Twingly  Bloglovin  iGoogle  FeedBurner  Nyligen 


  
Som jag tidigare har berättat, använder jag ett Python-script för att åstadkomma RPC-ping. Nu har jag lagt till lite sajter, så här är den fullständiga listan över tjänster som jag pingar:

NyligenBloggportalenTwinglyTailsweepBloggnyttFrisimBlog catalogBloggUpdateBlog flux 

GoogleAskYahooMoreover

För att inte riskera att bli svartlistad för spam eller excessive pinging, har jag i mitt script lagt till en delay, som gör att man inte kan pinga igen inom en viss tid. Annars är det ju så, att det skickas en ping varje gång man sparar sitt inlägg.

Jag har tagit bort standard-taggarna för bloggen och kategorierna. Det visar sig att indexeringstjänsterna så småningom blir immuna.

Nu ser footern på varje inlägg lite annorlunda ut, jag har städat och ställt upp alla länkar på ett rakare sätt.

Direktlänkar       Inlägget: Permalink   Kategorin:   Kommentera inlägget! 
Kommentarer  I bloggen:  0   Trackbacks:  Trackback 
Om Bloggen:   Hemsida:
Tjänster Bloggportalen  Twingly  Bloglovin  iGoogle  FeedBurner  Nyligen 


  
Ja jag är inte säker på vad jag gjort för att förtjäna detta öde :-)

Bloggportalen har funkat helt felfritt fram tills nu. Men det kanske är min fadäs med xml-rpc ping som fått systemet att automatiskt ignorera mig. Jag undrar om den lika automatiskt tar bort spärren?

I vart fall så har jag skrivit till dem och frågat.

Direktlänkar       Inlägget: Permalink   Kategorin:   Kommentera inlägget! 
Kommentarer  I bloggen:  0   Trackbacks:  Trackback 
Om Bloggen:   Hemsida:
Tjänster Bloggportalen  Twingly  Bloglovin  iGoogle  FeedBurner  Nyligen 


  
Jag skriver detta för att testa om detta inlägg kommer upp på BP.

Direktlänkar       Inlägget: Permalink   Kategorin:   Kommentera inlägget! 
Kommentarer  I bloggen:  0   Trackbacks:  Trackback 
Om Bloggen:   Hemsida:
Tjänster Bloggportalen  Twingly  Bloglovin  iGoogle  FeedBurner  Nyligen 


  
En god vän till mej flyger just ett likadant plan. Han berättade att man, pga dieselmotor, valt att ha en koppling mellan motorn och propellern för att utjämna drivkraften. Fast när jag läser vidare i nyhetsrapporteringen, verkar det som det här motorhaveriet orsakats av ett datorfel.

Jag brukar inte vilja blanda in för mycket jobb i min privata blogg, men som ni kanske vet så jobbar jag på Sjö- & Flygräddningscentralen i Göteborg. Om jag nån gång har lite "inside information" är det inget jag kommer att berätta om här - vi skickar ut pressmeddelanden vid större olyckor. Vanligtvis är det jag som skriver dem. Men här i bloggen vädrar jag mina högst personliga åsikter.

Läs vidare om flyghaveriet:
- Pilot fick motorstopp - tvingades nödlanda mitt på vägen
- André, 73, krockade - med ett flygplan
- Han störtade mitt på vägen
- "Bilens ena sida var helt intryckt"
- Plan landade på Andrés bil
- Så gick kraschen till
- Göran, 45, hörde kraschen
- Daniel var på väg hem från båtmässan när han såg det kraschade planet
- Piloteleven skickade ett nödrop
- Tvingades nödlanda mitt på E45
- Flygplan i bilkrasch på E45
- Plan krockade med bil
- Plan krockade på E45

Direktlänkar       Inlägget: Permalink   Kategorin:   Kommentera inlägget! 
Kommentarer  I bloggen:  0   Trackbacks:  Trackback 
Om Bloggen:   Hemsida:
Tjänster Bloggportalen  Twingly  Bloglovin  iGoogle  FeedBurner  Nyligen 


  
Dagen efter fettisdagen, eller "super tuesday" i USA. Man utropar i media Hillary Clinton till "segrare" i primärvalen. Sanningen är väl snarare den, att hon ungick ett svidande nederlag som många befarade. Utgången är oviss, och många talar nu om det mest spännande presidentvalet i mannaminne.

Hursomelst så blev det inga semlor för min del - jag bantar!

Jag hörde på radion häromdagen en intervju med Michael Wood, som är USAs amassadör i Stockholm, och idag har han chattat i Aftonbladet.

Om man nu som jag hoppas på en demokratisk valseger, är Clinton i mina ögon den enda rätta. Jag gillade hennes "gubbe" och jag tror hon bär på mycket erfarenhet - och om den inte räcker till så kan hon ju alltid fråga Bill. Den halvkonservative McCain utgör nog ingen större skillnad mot dagens ledaskap - med allt vad det innebär.

I USA har det också hänt tunga saker. Ett oväder med tornados drog fram över sydstaterna. 44 människor dog.

Som om det inte räckte med ett USA, det finns ett område i Stilla Havet, lika stort som USAs landyta, där sopor av olika slag samlas. "Det sprider sig", sa han som sk*t i Atlanten, men här är det tvärtom - skiten klumpar ihop sig. Många bäckar små...

Tillbaka till Sverige. Dagens händelse måste ändå var skolministerns nya betygsförslag. Även det bär en amerikansk prägel, A-F. Inte helt oväntat är sossarna kritiska, vissa dömer ut förslaget som "flummigt". Samtidigt vill Regeringen skrota KomVux. Jag tror betygsförslaget blir bra - om det hinner genomföras. Jag känner, som jag tidigare skrivit om, mej en aning skyldig till dagens elände i skolan.

Men så kommer något som tar död på allt strul i världen - Schlagerfestivalen. Ett jippo som vi svenskar älskar, men till vilken nytta. Personligen tycker jag att våra tio bästa låtar är bättre än de flesta europeiska finalisterna - men vad hjälper det? Öststatsdominans och kompisröstning gör att Sverige inte längre har någon chans. Dagen efter förra årets final skrek löpsedlarna "Lägg ner skiten!".

Mina frön kom inte idag heller. Jag har bara sex pluggboxar på gång nu, men jag har tänkt att sätta andra frön så här i början på februari - t ex Riddarsporrar. Kommer de inte i morgon så får jag nog skriva och fråga om de glömt bort mej :-)

Så några ord om vädret. Inga nya oväder i sikte här i Sverige i alla fall. Den milda vintern håller i sig - sommaren är inställd sa SVTs meteorolog häromkvällen. Hoppas bara det inte kommer ett bakslag. Nu väntar jag snart på att Krokus och andra vackra lökväxter dyker upp i mina webbkameror. DN visar upp en snödroppe som vårtecken. En kollega berättade att hans snödroppar nästan hade blommat över. Men jag längtar till solen - detta eviga gråväder blir man bara deppig av!

Direktlänkar       Inlägget: Permalink   Kategorin:   Kommentera inlägget! 
Kommentarer  I bloggen:  0   Trackbacks:  Trackback 
Om Bloggen:   Hemsida:
Tjänster Bloggportalen  Twingly  Bloglovin  iGoogle  FeedBurner  Nyligen 


  
Flera bloggare, t ex Varulven och Jinge, har under det senaste dygnet noterat att Bloggportalen varit ur funktion. Pingade inlägg har inte dykt upp. Men under onsdagseftermiddagen löste det sig och då kom den sedvanliga ketchupeffekten !!

Även Twingly verkar också ha varit drabbad under onsdagsförmiddagen. Listan över länkande bloggar var tom och mitt nyskrivna inlägg om skolministerns betygsförslag dök aldrig upp där.

Jag tyckte jag var tidigt ute med att kommentera tidningsartiklarna i min blogg, men under tiden som indexeringstjänsterna låg nere så hann ett stort antal betydligt högre rankade bloggare med att skriva sitt.

Direktlänkar       Inlägget: Permalink   Kategorin:   Kommentera inlägget! 
Kommentarer  I bloggen:  1   Trackbacks:  Trackback 
Om Bloggen:   Hemsida:
Tjänster Bloggportalen  Twingly  Bloglovin  iGoogle  FeedBurner  Nyligen 


  
I Aftonbladet  | SvD1 | SvD2DN1 | DN2 skriver man idag om att regeringen föreslår en ny betygsskala A-F från och med Åk 6. Själv är jag så gammal att jag fick betyg redan från lågstadiet (gick t o m i skolan på lördagar!). Under 70- och 80-talet var jag väldigt aktiv inom elevrörelsen och får väl medge att jag var med om att avskaffa betygen. Vår elevorganisation hade tidigare förespråkat målrelaterade betyg, men ändrade ståndpunkt till att "avskaffa betygen".

Några år senare gick jag på Sjöbefälsskolan i Kalmar och utbildade mej till radiotelegrafist. Där hade man då de gamla bokstavsbetygen. Jag måste medge, att det kändes riktigt bra. Alla visste vad som gällde för att få ett visst betyg. Stora A var "spjutspets" och det var också bra.

Nu så här i efterhand får man väl bara erkänna - jag och mina vänner inom elevrörelsen hade fel!

Att avskaffa betygen ledde dessvärre till en slags normlös skola, där eleverna förväntades vara mogna att ta eget ansvar för lärandet. Det har väl med all önskvärd tydlighet visat sig inte fungera överhuvudtaget. I skolan - och framför allt i de lägre årskurserna - är man definitivt inte mogen att "köra utan hastighetsmätare". Det behövs tydliga mål - mål som behöver mätas för att spela den roll som avses.

Vi som ville avskaffa betygen menade att betyg leder till utslagning. Problemet är att man förr eller senare måste ha betyg, för att kunna reglera antagning till högre utbildning.

Att inte ha betyg, när man försöker förbättra sina prestationer i skolan - det är samma sak som att banta och inte kunna väga sig!

Flera bloggare har kommenterat:
Reflektioner | Politikerbloggen | Folkpartiet i Nacka |  Freon Blog | Johdan | Motpol | Anders Norén | Tommys Tankar | Frykmans liberala blog | Allt eller inget | Cattis blogg | Blottad bitch | Kerlas tankar | Susanne Johansson | Nonsens, garrar och allt därimellan |

Direktlänkar       Inlägget: Permalink   Kategorin:   Kommentera inlägget! 
Kommentarer  I bloggen:  0   Trackbacks:  Trackback 
Om Bloggen:   Hemsida:
Tjänster Bloggportalen  Twingly  Bloglovin  iGoogle  FeedBurner  Nyligen 


  
Egentligen är det märkligt, att man skall behöva varna för halka på vintern. Tydligen har vi bilister svårt att lära oss, att halka på vinterhalvåret är något man alltid måste räkna med.

Öland har jag en väderstation som visar aktuellt väder. Dagens lägsta temperatur var 0,1 °C kl 03:06. Dessvärre har jag ingen givare som mäter halka :-)

SMHIs prognos har sagt snö eller något blandat, några gånger den senaste tiden. Dock har vi inte fått någon snö på Öland ännu (förutom ett par dagar i början på januari som det var en smula vitt på marken - kika här!).

Nu ser jag i prognosen regn på onsdag 00-12 men faktiskt snöblandat på fredag 12-24 (+4°C). Får jag gissa att det inte blir något snötäcke?

- Halka och avåkningar i mellansverige
- Kaos på vägarna

Direktlänkar       Inlägget: Permalink   Kategorin:   Kommentera inlägget! 
Kommentarer  I bloggen:  0   Trackbacks:  Trackback 
Om Bloggen:   Hemsida:
Tjänster Bloggportalen  Twingly  Bloglovin  iGoogle  FeedBurner  Nyligen 


  
Efter "moget övervägande" har jag bestämt mej för att ta bilder under förkultiveringen. Detta med risk för att blottlägga eventuella misslyckanden, men den risken tar jag (är ju inget proffs på det här).

Det hela har kommit igång i liten skala - de fröna som jag verkligen skulle behöva sätta nu, de har inte kommit ännu.

Tidigare inlägg:
- 2008-jan-12 @ 14:02 Frön (här beställde jag fröna)
- 2008-jan-20 @ 16:38 Förkultivering (här sådde jag fröna)

Kika på bilderna nedan - eller gå direkt till mitt album.

      

Lite andra länkar från min hemsida:
Blommor | Trädgård | Webcam | Väder

Direktlänkar       Inlägget: Permalink   Kategorin:   Kommentera inlägget! 
Kommentarer  I bloggen:  0   Trackbacks:  Trackback 
Om Bloggen:   Hemsida:
Tjänster Bloggportalen  Twingly  Bloglovin  iGoogle  FeedBurner  Nyligen 


  
I ett tidigare inlägg har jag berättat om min lösning för att automatipinga via XMLRPC. Det fungerade perfekt, men det som jag först nu upptäckte, var att den blandade ihop mitt program (som hette PING) med systemets tcp/ip-ping.

Det här ledde till att den, till synes okontrollerat, skickade ping hela tiden (eftersom jag använder ping i vissa automatiska script för att kontrollera nätverket).

Alla filer är nu omdöpta - det här skall alltså inte hända igen, jag lovar...

Nu hoppas jag bara att jag inte blir avstängd från bloggsajterna pga detta.

Direktlänkar       Inlägget: Permalink   Kategorin:   Kommentera inlägget! 
Kommentarer  I bloggen:  0   Trackbacks:  Trackback 
Om Bloggen:   Hemsida:
Tjänster Bloggportalen  Twingly  Bloglovin  iGoogle  FeedBurner  Nyligen 


  
Öland har jag en väderstation som visar aktuellt väder. Någon snö har vi inte sett !!

När det är ljust ute, kan man även se något i mina webbkameror.

Det finns flera svenska privata väderstationer - kolla in min lista !

Mera elände...
- Mirakelräddade i blixthalkan
- Svår trafikolycka vid Borlänge
- Kaos på E45
- Trafikolycka vid Torsby
- Den svarta trafikhelgen
- Svår halka i västsverige
- Två döda i trafikolycka
- Skredrisk vid Säveån
- Kaos på vägarna
- Fortsatt ishalt under kvällen
- Flera trafikolyckor i Värmland
- Mopedist i svår krasch
- Tre bilar i krock i Borlänge
- SMHI: Södra och mellersta Sverige drabbas
- Här inträffade olyckan
- Dödsolycka i Värmland. Polisen: Fruktansvärda förhållanden med snö och is.
- Flera svåra olyckor i Värmland.
- Här har du veckans solchanser

Direktlänkar       Inlägget: Permalink   Kategorin:   Kommentera inlägget! 
Kommentarer  I bloggen:  0   Trackbacks:  Trackback 
Om Bloggen:   Hemsida:
Tjänster Bloggportalen  Twingly  Bloglovin  iGoogle  FeedBurner  Nyligen 


  
Jag försöker få till en xml-rpc-ping till Nyligen, Bloggportalen och Twingly.

Detta löser jag genom ett python-script som ligger på min webbserver. Det riktigt häftiga är att det fungerar!!

Blogg.se har ju inte xml-rpc. Jag låter den istället ropa på min lilla cgi, som i sin tur startar en bat-fil. Här händer en del roliga saker. Mitt python-script körs och sedan notifierar jag sökmotorerna att min rss har ändrats och behöver läsas in på nytt.

Nu slipper jag alltså pinga manuellt i fortsättningen - hurra!

Direktlänkar       Inlägget: Permalink   Kategorin:   Kommentera inlägget! 
Kommentarer  I bloggen:  0   Trackbacks:  Trackback 
Om Bloggen:   Hemsida:
Tjänster Bloggportalen  Twingly  Bloglovin  iGoogle  FeedBurner  Nyligen 


  
Tre nya ikoner under Topplistor längst ned till vänster.

bloggsök      Klicka här för att prenumerera med Google Reader

Direktlänkar       Inlägget: Permalink   Kategorin:   Kommentera inlägget! 
Kommentarer  I bloggen:  0   Trackbacks:  Trackback 
Om Bloggen:   Hemsida:
Tjänster Bloggportalen  Twingly  Bloglovin  iGoogle  FeedBurner  Nyligen 


  
Öland har jag en väderstation som visar aktuellt väder. Lördagens toppnotering är 14,6 m/s kl 02:59. Men det blåser fortfarande en hel del längs kusterna - kolla på min observationssida eller gå direkt till SMHI.

När det är ljust ute, kan man även se något i mina webbkameror. Just nu skiner faktiskt solen !!!

Det finns flera svenska privata väderstationer - kolla in min lista !

SMHI varnar fortfarande för blåst, men inte på Öland.

Läs vidare:
- SMHI varnar för halka och snö i Stockholm. "Läge ta det försiktigt."
- Halka även i Västsverige. Flera olyckor på vägarna.
- Halka orsakade svår trafikolycka
- SMHI: Varning för blixthalkan.
- Varning för kraftigt snöfall i Stockholm.
- Varning för halka på ostkusten.
- Halka och olyckor i Västsverige.
- Vattnet stiger lite till.
- Blåbär skördas i Skåne
- Tre dog i stormen.
- Saknad man hittad död.
- Kaos i stora delar av landet.
- Tuvas framfart över landet.
- Flera olyckor när Tuva drog in över Sverige.
- Blixthalka i västsverige.
- Lastbil och tre personbilar i diket.

Direktlänkar       Inlägget: Permalink   Kategorin:   Kommentera inlägget! 
Kommentarer  I bloggen:  0   Trackbacks:  Trackback 
Om Bloggen:   Hemsida:
Tjänster Bloggportalen  Twingly  Bloglovin  iGoogle  FeedBurner  Nyligen 


  
Öland har jag en väderstation som visar aktuellt väder. Lördagens toppnotering är 14,6 m/s kl 02:59.

När det är ljust ute, kan man även se något i mina webbkameror.

Det finns flera svenska privata väderstationer - kolla in min lista !

SMHI varnar fortfarande för blåst, men inte på Öland.

Läs vidare:
- SMHI: Varning för blixthalkan.
- Varning för kraftigt snöfall i Stockholm.
- Varning för halka på ostkusten.
- Halka och olyckor i Västsverige.
- Vattnet stiger lite till.
- Blåbär skördas i Skåne
- Tre dog i stormen.
- Saknad man hittad död.
- Kaos i stora delar av landet.
- Tuvas framfart över landet.
- Flera olyckor när Tuva drog in över Sverige.
- Blixthalka i västsverige.
- Lastbil och tre personbilar i diket.

Slutligen skriver DN lite om hur vi läser bloggar
- Det här läser vi helst på bloggar.
- Modetjej typisk bloggare.

Jag tror inte att mina blogginlägg om väder och blommor verkar vara så attraktiva...

Direktlänkar       Inlägget: Permalink   Kategorin:   Kommentera inlägget! 
Kommentarer  I bloggen:  0   Trackbacks:  Trackback 
Om Bloggen:   Hemsida:
Tjänster Bloggportalen  Twingly  Bloglovin  iGoogle  FeedBurner  Nyligen 


  
Rubrikerna till vänster är numera klickbara. De flesta visar vid första anblicken inget innehåll. Detta gäller följande rubriker:
- Kategorier
- Senaste inläggen
- Arkiv
- Länkar
- Sök

Vid varannan klickning visar man resp döljer innehållet. Detta gäller även övriga avdelningar, som visas normalt.

När man valt att visa en kategori, månad eller enskilt meddelande, försvinner irrelevanta rubriker. Den rubriken man valde något i visas alltid.

Det här innebär, att om du t ex visar kategorier och väljer något där, så kan du inte omedelbart välja ur listan "senaste inläggen".  Klicka då på BLOGGENS STARTSIDA för att återvända till huvudmenyn (den skylten har dessutom fått en annan bakgrundsfärg - orange).

Allt detta skall förhoppningsvis leda till att Väder och Webcam inte hamnar så långt ned.

I vänstermarginalen finns nu också en avdelning som visar länkar från Knuff.

Direktlänkar       Inlägget: Permalink   Kategorin:   Kommentera inlägget! 
Kommentarer  I bloggen:  0   Trackbacks:  Trackback 
Om Bloggen:   Hemsida:
Tjänster Bloggportalen  Twingly  Bloglovin  iGoogle  FeedBurner  Nyligen 


  
Öland har jag en väderstation som visar aktuellt väder.

- Torsdagens toppnotering blev 19,1 m/s kl 22:54.
- Idag har det hittills blåst 14,1 m/s kl 01:32, 14,5 m/s kl 14:00 samt 18,2 m/s kl 18:00.

Nu när det har blivit ljust, kan man även se något i mina webbkameror.

Det finns flera svenska privata väderstationer - kolla in min lista !

SMHI har inte längre någon varning för Öland, men för Mellersta Östersjön är varningen:
Varning Klass 1 kuling Omkring sydväst 15-20 m/s, tidvis något avtagande..

Läs vidare:
- Ovädret fortsätter idag
- Tre personer omkom i trafikolycka
- Stormen kom med snöoväder
- Snöstormen slår till idag
- Här dog familjen i stormens spår
- Blixthalka på riksväg 40 mellan Borås och Ulricehamn efter midnatt
- 17000 strömlösa
- I Bohuslän nådde vindarna orkanstyrka
- Gick på promenad, kom inte tillbaka
- Färja med 23 i sjönöd
- Stormen kom med snöoväder
- Snö gav blixthalka i Västsverige
- Pågatåg stoppades av nerblåst träd
- Våt vägbana orsakade olycka på E6
- Kraftig vind och blötsnö väntas ikväll
- Stormen Tuva slog hårt mot Norge
- Därför blir stormarna kraftigare
- 17000 strömlösa i stormens spår
- Uppochnervända vädervärlden
- Trafikkaos i Skåne
- Varning för halka efter blåsten
- Stormen Tuva slår till idag
- Tuva drog vidare
- Polenfärjorna inställda
- Varning för snöfall.

Direktlänkar       Inlägget: Permalink   Kategorin:   Kommentera inlägget! 
Kommentarer  I bloggen:  0   Trackbacks:  Trackback 
Om Bloggen:   Hemsida:
Tjänster Bloggportalen  Twingly  Bloglovin  iGoogle  FeedBurner  Nyligen 


  

Min profilbild

Det här är en loggbok över min trädgård på Öland. Ibland har jag åsikter (mer eller mindre genomtänkta) om tingen omkring oss - mina högst personliga tankar (jag är ingen proffstyckare).


  Prenumerera med RSS