RSS 2.0

Här kommer lite bilder ur mitt fotoalbum, i mapparna 2009-06-18, -19. Det går även att klicka på bilderna nedan och då kommer du till mitt fotoalbum, där de visas i något större format. Klickar du på den stora bilden där, öppnas bilden i sin originalstorlek.

Jag kan rekommenderar att du återvänder till bloggens startsida och kollar in övriga inlägg med bilder som jag lagt ut under våren och försommaren.

Min webbsajt Cape Pine Garden Project har som målsättning att presentera aktuellt väder och bilder på mina blommor. Alla bilder är förstås tagna i min egen trädgård.

 

Det har blivit lite av en tradition, att denna sommarfestliga dag lägga ut lite bilder på vackra blommor som jag har i min trädgård - just vid Midsommar.

På Facebook finns även ett antal olika album med bilder på blommor!

Blommor 2011 del 1 | 2 | 3 | 4 | 5 :|: 2010 :|: 2009 del 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 :|: 2008 :|: 2007 del 1 | 2 :|: 2006
Skriv gärna en rad eller två och kommentera bilderna!

 

Bloggar.se:   Blommor, Midsommar, Midsommarblommor, Foto, Bilder, Öland

Direktlänkar       Inlägget: Permalink   Kategorin:   Kommentera inlägget! 
Kommentarer  I bloggen:  0   Trackbacks:  Trackback 
Om Bloggen:   Hemsida:
Tjänster Bloggportalen  Twingly  Bloglovin  iGoogle  FeedBurner  Nyligen 


  
Frågan om det skall regna eller inte på Midsommarafton är lika kul att diskutera, som att spekulera i vem som vinner Melodifestivalen. Det finns även flera likheter. T ex så finns det förhandsspekulationer, sk prognoser. Hur det brukar gå med dem, ja det vet vi alltför väl. Jag skall inte ge mej ut för att kunna förutse framtiden. Efter att mina favoriter i Melodifestivalen placerat sig på alla platser utom just den första - senast kom hon faktiskt sist - får man väl bara erkänna att man inte har kollen. Eller så går det bara inte.

En viss skillnad finns dock. Väderprognoser bygger på vetenskap. Nuförtiden är det fråga om beräkningar i den högre skolan. För oss vanliga dödliga skulle det lika gärna kunna vara en kristallkula. Man skapar olika modeller av atmosfären och haven och kör dem sedan i olika superdatorer. Därför finns det även här olika bud om hur det skall bli.

Jag har alltid undrat över, om dessa modeller är självlärande, eller om det är en människa som hela tiden måste stå för nödvändiga justeringar efter att prognosen slagit fel. Men om man skulle göra datorn mera mänsklig - då skulle den sannolikt drabbas av utbrändhet och krascha. I vart fall skulle de flesta göra detta, om man varje dag fick all denna uppmärksamhet - speciellt som man i så stor utsträckning misslyckas hela tiden...

Eller kan man som jag skaffa en egen Väderstation. Men den talar bara om hur vädret är - inte hur det skall bli. Men på min hemsida har jag en massa länkar till prognoser. Allt med fokus på Färjestaden på Öland, förstås.

Idag har jag gjort en ny sökning på nätet och här är en liten lista över bra sajter.

Hur blir vädret då? Ja, efter en snabb genomläsning så blir det mest sol men även en eller två regnskurar - dvs precis som vanligt.


Skriv gärna en kommentar nedan och berätta om du har haft regn på Midsommar!

 
Bloggar.se: Väder, Väderprognos, Prognos, Midsommar, Midsommarafton, Midsommarvädret, Granudden, Färjestaden, Öland

Direktlänkar       Inlägget: Permalink   Kategorin:   Kommentera inlägget! 
Kommentarer  I bloggen:  3   Trackbacks:  Trackback 
Om Bloggen:   Hemsida:
Tjänster Bloggportalen  Twingly  Bloglovin  iGoogle  FeedBurner  Nyligen 


  
Här kommer en personlig midsommarhälsning från Öland. På Granudden i Färjestaden ligger min sommarstuga, där jag har min trädgård som jag pysslar om på min fritid. Idag har det regnat på förmiddagen, men eftermiddagen bjöd på solsken och blåst. Faktiskt är det så att Öland brukar kallas Solens och Vindarnas Ö. Jag har min egen väderstation som jag använder för att dokumentera vädret samt för att hålla koll på läget när jag inte är på plats. För detta ändamål har jag även fem webbkameror.

Nu får vi bara hoppas på fint midsommarväder. Jag har ett par olika prognoser länkade från min hemsida och de visar lite olika utfall. Enligt Vackert Väder blir det mest sol, förutom två timmar på eftermiddagen då den obligatoriska regnskuren infinner sig. Aftonbladets prognos är aningen mera pessimistisk.

Idag nådde vi toppnoteringen 19,8°C klockan 16:46.

Nu har jag allting ordnat för helgen - utom jordgubbarna. De köper jag i på Midsommarafton. Medan jag lutar mej tillbaka och njuter av livet, skänker jag en tanke till alla er som sitter i diverse bilköer - kanske rentav på väg hit till Öland. Min server vilar däremot aldrig - när den inte serverar text och vackra bilder till alla surfare så tuggar den data i BOINC.

Några som heller aldrig vilar är mina kollegor på Sjö- & Flygräddningscentralen i Göteborg. För er som inte redan vet, kan man sedan drygt ett år tillbaka följa aktuella händelser i realtid på bloggen MRCC Online. För oss bloggnördar finns förstås även ett RSS-flöde.

Till sist kommer några nytagna bilder från min trädgård. Samtliga bilder återfinns som vanligt i mitt Fotoalbum och då under dagens datum. GIvetvis blir bilderna större, om man klicka på dem.


 
Bloggar.se:   Midsommar, Granudden, Färjestaden, Öland, Trädgård, Blommor, Foto

Direktlänkar       Inlägget: Permalink   Kategorin:   Kommentera inlägget! 
Kommentarer  I bloggen:  0   Trackbacks:  Trackback 
Om Bloggen:   Hemsida:
Tjänster Bloggportalen  Twingly  Bloglovin  iGoogle  FeedBurner  Nyligen 


  
Ja nu har jag satt ut mina sista plantor för året. På sätt och vis känns det skönt att slippa bekymra sig över en massa småplantor. Fast det får jag nog göra ändå, eftersom många av dem var väldigt små. De fick sig en köldknäpp eller två, och har inte varit så bra efter det. Jag får nog odla nya Riddarsporrar nästa år. Experimentet med Borstnejlika runt kamerorna har tyvärr orsakat att de flesta riddarsporrarna där har blivit kvävda. Nästa år blir det inga borstnejlikor, i vart fall inte där...

RIddarsporrarna har jag i vart fall satt ut runt borstnejlikorna i rundlarna. Dessutom har jag satt riddarsporrar längst i framkant, framför liljorna. Förra året satte jag en hel rad med astrar där, men ca en tredjedel har visat sig i år.

12 astrar har jag satt runt björken. Ja det fanns faktiskt plats!

Solhattarna Echinacea X Hybrida 'Paradiso' har jag satt i fyra grupper, där kejsarkronorna är. Till vänster om grinden fanns det inga kvar från förra året så där har det blivit 11 plantor på varje sida om mitten. Till höger om grinden fanns det faktiskt en del plantor från förra året, så det behövdes inte riktigt lika många. De plantor som jag satte ut var ganska stora och hade väl utvecklade rotsystem. Synd att man inte kan säga samma sak om riddarsporrarna...

Gräset hade vuxit väldigt bra, efter den senaste gödningen med Stroller Mossa F. Men längst fram mot staketet så hade jag antagligen missat, i vart fall så var gräset där väldigt gult och kortvuxet, om man jämför med övriga ställen där gräset var grönt och saftigt. Pga detta har jag lagt ut fyra påsar med jord Kogödsel.

I övrigt växer allting på väldigt bra. Mina Riddarsporrar har blivit jättehöga! De har redan vuxit ifatt och förbi mina Fjärilsbuskar. Blodnäva ca 1 meter hög och massor av blommor. Akleja som blommar i massor. Nu väntar jag med spänning på att mina Pioner skall slå ut. Liljorna har börjat visa knoppar, men det kommer nog att ta 1-2 veckor innan blommorna slår ut.

Direktlänkar       Inlägget: Permalink   Kategorin:   Kommentera inlägget! 
Kommentarer  I bloggen:  1   Trackbacks:  Trackback 
Om Bloggen:   Hemsida:
Tjänster Bloggportalen  Twingly  Bloglovin  iGoogle  FeedBurner  Nyligen 


  

Min profilbild

Det här är en loggbok över min trädgård på Öland. Ibland har jag åsikter (mer eller mindre genomtänkta) om tingen omkring oss - mina högst personliga tankar (jag är ingen proffstyckare).


  Prenumerera med RSS