RSS 2.0

Frågan om det skall regna eller inte på Midsommarafton är lika kul att diskutera, som att spekulera i vem som vinner Melodifestivalen. Det finns även flera likheter. T ex så finns det förhandsspekulationer, sk prognoser. Hur det brukar gå med dem, ja det vet vi alltför väl. Jag skall inte ge mej ut för att kunna förutse framtiden. Efter att mina favoriter i Melodifestivalen placerat sig på alla platser utom just den första - senast kom hon faktiskt sist - får man väl bara erkänna att man inte har kollen. Eller så går det bara inte.

En viss skillnad finns dock. Väderprognoser bygger på vetenskap. Nuförtiden är det fråga om beräkningar i den högre skolan. För oss vanliga dödliga skulle det lika gärna kunna vara en kristallkula. Man skapar olika modeller av atmosfären och haven och kör dem sedan i olika superdatorer. Därför finns det även här olika bud om hur det skall bli.

Jag har alltid undrat över, om dessa modeller är självlärande, eller om det är en människa som hela tiden måste stå för nödvändiga justeringar efter att prognosen slagit fel. Men om man skulle göra datorn mera mänsklig - då skulle den sannolikt drabbas av utbrändhet och krascha. I vart fall skulle de flesta göra detta, om man varje dag fick all denna uppmärksamhet - speciellt som man i så stor utsträckning misslyckas hela tiden...

Eller kan man som jag skaffa en egen Väderstation. Men den talar bara om hur vädret är - inte hur det skall bli. Men på min hemsida har jag en massa länkar till prognoser. Allt med fokus på Färjestaden på Öland, förstås.

Idag har jag gjort en ny sökning på nätet och här är en liten lista över bra sajter.

Hur blir vädret då? Ja, efter en snabb genomläsning så blir det mest sol men även en eller två regnskurar - dvs precis som vanligt.


Skriv gärna en kommentar nedan och berätta om du har haft regn på Midsommar!

 
Bloggar.se: Väder, Väderprognos, Prognos, Midsommar, Midsommarafton, Midsommarvädret, Granudden, Färjestaden, Öland

Direktlänkar       Inlägget:   Kategorin:   Kommentera inlägget! 
Kommentarer  I bloggen:  3   Trackbacks:  Trackback 
Om Bloggen:   Hemsida:
Tjänster Bloggportalen  Twingly Bloglovin Google Nyligen Knuff!


  
Trackback
Twingly Blog Search
Links to this page

Länka hit

Använd nedanstående rad. Markera raden, kopiera, och klistra sedan in i ditt inlägg.

Eller använd denna url: 

  Prenumerera med RSS