RSS 2.0

Om du läser detta i Facebook, så klicka här direkt - då kommer du till blogginlägget (som är lite lättare att navigera i).

Värmerekordet från häromdagen har redan rykt all världens väg, lagom tills jag skall åka hem. Men jag är ju på plats om knappt en vecka igen. 24,6 grader blev det kl 14:16 idag den 27 juni 2010. Klicka här för direktväder från min väderstation.

Alla blommor kommer senare i år, så är det. Men det spelar egentligen ingen roll - bara de kommer! Så här i slutet på juni brukar Liljorna blomma och trädgården är full av blommande Riddarsporrar. Men det finns, som synes, en hel del annat att titta på.

Bilderna nedan kommer från mitt Fotoalbum. Övervägande delen från mappen  2010-06-27.


PionDessa slog ut i går och jag har både röda och vita Pioner. Den vita ser ut att trivas bäst. Den röda har bara ett fåtal blommor, men de blir ju flera för varje år.


Lupin
Många undrar varför jag planterar "ogräs", men jag tycker faktiskt de är vackra. Jag har en 5 meter lång rabatt på bakgården, där jag har massor av Lupiner. Men även utanför (!) staketet kommer de till sin rätt.


AcklejaMina Pastell-ackleja 'McKana Giants' är de som blommar just nu. Men i år har jag även satt vanliga blå Acklejor, men det är tveksamt om de kommer att blomma redan i år.


PrästkrageDenna enkla vita blomma är vacker och den kan man ta hur många bilder som helst på!


BorstnejlikaDet här är också en 'halv-vild' blomma, men den blommar länge och har många vackra färgkombinationer.


BacknejlikaDenna låga Nejlika har jag satt under min häck. Den har precis börjat blomma. Man måste krypa på alla fyra för att få bra närbilder.


StudentnejlikaJa så heter den faktiskt, eller 'Brinnande Kärlek'. Den har också precis börjat blomma. Så småningom kommer det att bli alldeles rött av blommor.


BlodnävaDen börjar blomma tidigt, och man kan hålla blomningen igång hela sommaren. Men då måste man plocka alla vissna blommor. Så snart den börjar fröa sig, så avtar blomningen.


Kaprifol


Den blommar redan rikligt och doften går inte att ta miste på!

Bloggar.se:   Blommor, Bilder, Bilder på blommor, trädgård, Granudden, Färjestaden, Öland

Direktlänkar       Inlägget: Permalink   Kategorin:   Kommentera inlägget! 
Kommentarer  I bloggen:  0   Trackbacks:  Trackback 
Om Bloggen:   Hemsida:
Tjänster Bloggportalen  Twingly  Bloglovin  iGoogle  FeedBurner  Nyligen 


  
Kl 16:27 idag Midsommarafton den 25 juni 2010 var temperaturen 24,1 grader Celsius. Det är årets hittils högsta noterade temperaturGranudden i Färjestaden. Dessutom är det den högsta juni-temperatur som noterats, sedan 2006 då min väderstation sattes upp.

Klicka här för att komma till min vädersida!

Idag har jag även hunnit med att bevittna en sjöräddning, det var SSRS Kalmar som var på plats här, just här, vid Granudden. En liten grå snipa hade kommit drivande och skulle undersökas. Nu var det inget som tydde på olycka och Rescue Runnern tog snipan på släp, fast bara några meter ut till Rescue Swedbank (som inte vågade sig upp på badstranden).

Här är ärendet på JRCC Online! För övrigt en bra källa för information en sån här kväll.

Nu läser jag i en kvällstidning att ett åskoväder skall dra in över landet. Öland hör väl till de platser som i vadslagningssammanhang är klara solfaforiter. Idag har det varit stundtals mulet men inget regn i närheten.

Barometern rapporterar att Polisen hittills har haft en lugn kväll i Borgholm. Samma tidning skriver att i år är det ovanligt få campinggäster på Öland. Valet mellan att fira vad tidningen kallar "riktig midsommar" på Eriksöre Camping, och att stanna kvar i min egen lilla glädjekälla - gissa två gånger :-) Men det är tur att någon håller koll på firandet.

Direktlänkar       Inlägget: Permalink   Kategorin:   Kommentera inlägget! 
Kommentarer  I bloggen:  0   Trackbacks:  Trackback 
Om Bloggen:   Hemsida:
Tjänster Bloggportalen  Twingly  Bloglovin  iGoogle  FeedBurner  Nyligen 


  
Så här inför midsommarhelgen har jag samlat ihop lite bilder på vackra blommor från min trädgård på Granudden i Färjestaden på Öland. Allting ligger minst ett par veckor efter "schemat", så vi lär få vänta på Liljor och Riddarsporrar.

Min webbsajt Cape Pine Garden Project har som målsättning att presentera aktuellt väder och bilder på mina blommor.

 

Det har blivit lite av en tradition, att denna sommarfestliga dag lägga ut lite bilder på vackra blommor som jag har i min trädgård - just vid Midsommar.

Bilderna nedan kommer från mitt fotoalbum, under datum 2010-06-24.


På Facebook finns även ett antal olika album med bilder på blommor
!

Blommor 2011 del 1 | 2 | 3 | 4 | 5 :|: 2010 :|: 2009 del 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 :|: 2008 :|: 2007 del 1 | 2 :|: 2006Blommorna är, i tur och ordning: Prästkrage, Blodnäva, Pastellackleja, Vallmo, Smörblomma, Borstnejlika, Guldlök, Kaprifol och Regnbågslupin.

Som vanligt bjuder jag här nedan på lite midsommarläsning!

JRCC Online - Sjöfartsverkets blogg om sjöräddningsinsatser i realtid.

Hur blir ditt midsommarväder Här hittar du solen i helgen
Bästa ölen i Midsommar Så fixar du all midsommarmat
Här finns bästa vädret Per Holmgrens väderblogg
Så avslöjar du de falska jordgubbarna Snaps | Pajer | Öl | Färskpotatis
Här blir det sol i Midsommar Nu slår svenskarna vad om helgvädret
13-dygnsprognosen Badtemperaturer
Här kan du fira Midsommar Gratis glass när hamnen invigdes
Sommar är lika med brott Lyxyacht på besök i Kalmar
Brist på Jordgubbar i Midsommar Fira Midsommar med knölar och vin
Välj rätt öl i sommar Drycker till midsommarmenyn
DN-test: Midsommar Här kör du säkrast i Midsommar
Klassisk svensk Midsommar väntar Så firar du, eller bojkottar, Midsommar i stan
Rusets dödliga helg Midsommar-quiz
 
Bloggar.se:   Midsommar, Blommor, Midsommarblommor, Midsommarblomster, Öland

Direktlänkar       Inlägget: Permalink   Kategorin:   Kommentera inlägget! 
Kommentarer  I bloggen:  1   Trackbacks:  Trackback 
Om Bloggen:   Hemsida:
Tjänster Bloggportalen  Twingly  Bloglovin  iGoogle  FeedBurner  Nyligen 


  
Det är inte ovanligt, att man över sundet ser mörka moln över Kalmar, medan solen skiner över Färjestaden. I år behöver jag dock inte greppa detta halmstrå, eftersom alla stora prognossajter verkar vara rörande eniga om att det skall bli soligt och fint på Midsommar, både i Kalmar och i Färjestaden!

På min egen vädersajt kan du se om de får rätt, eller följa mitt väder i realtid.

- Aftonbladet, Vädersajt
- Barometern (Jordgubbar, Sommarrusning)
- DN (Trafik, Jordgubbar, SJ, Väder)
- Väderkanalen
- SMHI
- SVT
- Klart.se
- Vackert Väder.se

Samtidigt kan jag påminna om att Sjöfartsverket har en tjänst som heter JRCC Online, där du kan följa alla sjöräddningslarm i realtid. Sjöräddningssällskapet har också en motsvarande tjänst, som widget.

 
Bloggar.se:   Väder, Färjestaden, Öland, Midsommar, midsommarväder, Vädret på Öland

Direktlänkar       Inlägget: Permalink   Kategorin:   Kommentera inlägget! 
Kommentarer  I bloggen:  0   Trackbacks:  Trackback 
Om Bloggen:   Hemsida:
Tjänster Bloggportalen  Twingly  Bloglovin  iGoogle  FeedBurner  Nyligen 


  
Direktlänkar       Inlägget: Permalink   Kategorin:   Kommentera inlägget! 
Kommentarer  I bloggen:  0   Trackbacks:  Trackback 
Om Bloggen:   Hemsida:
Tjänster Bloggportalen  Twingly  Bloglovin  iGoogle  FeedBurner  Nyligen 


  
Sedan ett par år tillbaka har Sjö- och Flygräddningscentralen erbjudit tjänsten JRCC Online, som är en webbdagbok. Här beskriver personalen kortfattat "alla" sjö- och (numera även) flygäddningsinsatser.

Sjöfartsverket ansvarar sedan en tid tillbaka för både Sjöräddning och Flygräddning och har slagit samma ledningsfunktionerna till ett JRCC - Joint Rescue Coordination Center. Centralen är belägen vid Käringberget i Göteborg. JRCC ansvararsområde är hela landet.

Sökvägen till "Sjö- och Flygräddning Online": http://www.sjofartsverket.se/jrcconline .

Prenumeration av huvudrubrikerna kan ske via rss: http://www.sjofartsverket.se/sv/Press/RSS/MRCC-Online---RSS/ .

Jag har i mitt yrkesverksamma liv, under många år, arbetat som de-facto presstalesman vid JRCC (främst vid större händelser). Det är inget som står skrivet i min arbetsbeskrivning, men det kan väl vara så att man tycker jag gör ett bra jobb. I övrigt har jag varit sjöräddningsledare och jobbar nu i huvudsak som Teknisk Samordnare vid JRCC. Jag kommer att ställa upp som presstalesman även i framtiden, om man önskar anlita mina tjänster.

JRCC Online var ursprungligen i huvudsak min idé, och tillkom för att kunna avlasta personalen vid JRCC vid stort massmediaintresse - huvuduppgiften får ju inte bli lidande. Den extremt hårda beslastning per telefon, som ibland uppstår, kan lättas något - om man kan hänvisa till skriven text. Tidigare skickade vi pressmeddelanden, men det här verktyget, som vår informationsenhet skapat åt oss, är mycket mera lättjobbat.

Men i så fall är det ju viktigt att dagboken verkligen uppdateras med aktuell information. Om inte massmedia får förtroende för den tjänsten och för oss, blir det ju lätt så att man ringer i alla fall...

En annan ledstjärna har alltid varit att vi skall hålla oss till bekräftade uppgifter och att det skall vara 100% sakligt. Ibland innebär det att vi blir en smula "långsam", men så måste det vara - en räddningscental får inte sprida rykten!

I övrigt försöker jag skilja på jobb och privatliv - dvs jag kommenterar inte här på min privata blogg, Twitter eller Facebook saker som har med inträffade händelser att göra. Men jag har inget emot att på min blogg och webbsida i övrigt "promota" jobbets webbdagbok. Du hittar faktiskt en enda sida på min webbsajt som handlar om jobbet - läs där så förstår du varför.

(det här var ursprungligen ett gammalt blogginlägg som fortfarande tycks dyka upp ganska högt uppe på Google - jag bestämde mej för att uppdatera texten så att den blir mera aktuell)

Direktlänkar       Inlägget: Permalink   Kategorin:   Kommentera inlägget! 
Kommentarer  I bloggen:  0   Trackbacks:  Trackback 
Om Bloggen:   Hemsida:
Tjänster Bloggportalen  Twingly  Bloglovin  iGoogle  FeedBurner  Nyligen 


  
Jag läser lite olika tidningsartiklar om det gradvis (!) varmare väder som är i antågande.

Under de senaste veckorna har jag fått försöka bedriva mitt trädgårdsarbete vid sommarstugan i "ur och skur", men nu skall det tydligen vankas värmebölja. Med hjälp av min nya fina väderstation kan du följa utvecklingen i realtid!

Förra veckoslutet planterade jag ut merparten av mina uppdrivna växter och nu återstår att se till att de växer och frodas. Eftersom jag bara kan vara på plats vid veckosluten är det viktigt att de inte vissnar de här första veckorna. Men det har regnat lite de senaste dygnen så det skall nog klara sig.

Var som nu skall göras, förutom att förbereda stugan för sommarvistelsen, är att rama in några av mina rabatter med trädgårdsstaket modell högre. Mina Riddarsporrar brukar nämligen lägga sig ner vid första bästa åskskur med slagregn och/eller blåst.

Eftersom 6 juni fryser inne i år, får vi som jobbar kontorstid en extra ledig dag att ta ut. Det blir på fredag det. På måndag är det ostadigt väder igen - om man får tro prognosen.

Direktlänkar       Inlägget: Permalink   Kategorin:   Kommentera inlägget! 
Kommentarer  I bloggen:  0   Trackbacks:  Trackback 
Om Bloggen:   Hemsida:
Tjänster Bloggportalen  Twingly  Bloglovin  iGoogle  FeedBurner  Nyligen 


  

Min profilbild

Det här är en loggbok över min trädgård på Öland. Ibland har jag åsikter (mer eller mindre genomtänkta) om tingen omkring oss - mina högst personliga tankar (jag är ingen proffstyckare).


  Prenumerera med RSS