RSS 2.0

Det börjar bli standard att åka till Öland varannan vecka för att titta till trädgården. Den här helgen hade de dessutom utlovat fint väder, och det visade sig stämma.Ja så här fint såg det förstås inte ut när jag kom sent på fredagskvällen. Svart som i en säck och riktigt kyligt. Jag fick faktiskt slå på värmen, både på altanen och inne i stugan. Men jag kunde redan då känna, att gräset var rejält långt. Ovanstående bilder är förstås tagna efter gräsklippningen!

Lupiner i augusti/september, jo det har faktiskt hänt förr. Men de här är satta i år och har inte blommat förrän nu.Höstfloxen kom redan i juli vill jag minnas. Det fanns risk för att de skulle ha blommat över innan hösten kom, men som synes så har det faktiskt kommit nya blommor hela tiden.Mina Hortensior har blivit ännu större!Jag fick lov att klippa ner det som växte runt mina kamerastolpar, men lite luktärt har jag kvar, vid körsbärsträdet t ex. Stockrosorna som växer där är inte så dumma de heller.Nu blommar det rejält med blå Astrar runt björken.På baksidan har min "sommaräng" blivit riktigt vacker.Lite andra blommor som är väldigt vackra, Flicköga, Gazania och Temynta. 
Bloggar.se:   trädgård, sommar, höst, blommor, bilder, foto, öland

Direktlänkar       Inlägget: Permalink   Kategorin:   Kommentera inlägget! 
Kommentarer  I bloggen:  1   Trackbacks:  Trackback 
Om Bloggen:   Hemsida:
Tjänster Bloggportalen  Twingly  Bloglovin  iGoogle  FeedBurner  Nyligen 


  
Jag bestämde mej för att åka till Öland redan på fredag morgon - bytte mot att jobba på söndag. Vad gör man inte... Hade sett väderprognosen och det skulle regna hela söndagen. Däremot hade man ångrat sig och nu skulle inget regn falla på Öland under lördagen. Nu får vi hoppas att det håller, för jag har inte hunnit klippa gräset ännu. Och nyss så hörde jag det välbekanta smattrandet på altantaket. Jag kollade nyss prognosen och den säger fortfarande att det inte skall regna förrän på söndag förmiddag.

Främsta orsaken till min resa till Öland är ju Trädgården förstås. Jag hade sett i mina webbkameror, att gräset behövde klippas, samt att Astrarna vid Björken behövde rätas upp. Eftersom jag ju har min väderstation i stugan, har jag sett hur det regnat och blåst.

Men när jag steg in på tomten, stod det klart för mej att det var mera att göra än så. Bilderna nedan är dock tagna efter allt arbete är slutfört - dvs på lördag eftermiddag.Det första som fångade min blick var dock de praktfulla Hortensiorna, trots att de är placerade i andra änden av gräsmattan. Dock har jag inte fått några blå blommor - jag köpte ju en trefärgsblandning och jag tycker faktiskt att alla blommor är röda eller rosa. Det fattas något i vattnet eller marken, det finns att köpa men just nu har jag annat att tänka på.Mina nysatta Astrar vid Staketet hade klarat sig och de är nu lite större än vad de var för två veckor sedan. Däremot har det kommit en hel del ogräs som måste rensas bort. På andra sidan om grinden har jag haft problem med mjöldagg på mina Astrar, främst Starlight. Mjöldaggen var kvar men plantorna ser ut att klara sig. Däremot är jag inte så skäker på att det kommer att bli några blommor där i år - synd för de är väldigt vackra! Utanför staketet står mina nysatta Lupiner i full blom. Intressant att de blommar redan första året - men så var jag tidigt ute med förkultiveringen.Ljungaster kan det däremot bli i år. Jag köpte dem på Plantagen för två år sedan och förra året blev det inga blommor. I år är de rejält höga och ser ut att kunna blomma. Jag satte även tre sorters höga Astrar vid staketet och dessa är nu 1m höga. Det skulle inte förvåna mej om de får för sig att blomma i år.

Däremot hade inte mina Solhattar och Strålrudbeckior vuxit upp nämnvärt. Jag fattar inte varför. Däremot var det en ynka planta, som jag råkade klippa bort av misstag i juli, när jag skulle ta sticklingar av Astrar och sätta vid Björken. Då upptäckte jag att det var ingen Aster. Jag satte tillbaka den där jag tog den och har vårdat den ömt sedan dess. Nu blommar den med en liten gul sol (Strålrudbeckia). Fast den är 10cm hög.Luktärten runt mina kamerastolpar måste bindas upp, de hängde lite hursomhelst. Detta är en av följderna av regn och stormbyar som drabbat Färjestaden den senaste tiden. Gladioler har jag i massor. Dessa satte jag första året och de har faktiskt klarat 3 vintrar nu. De står i full blom men, som vanligt tyvärr, så har hälften gått av på mitten.

Vid södra gaveln så var det ren katastrof! 1½ meter höga Rosenskära låg platt ut över gräsmattan. Det var bara att åka till plantskolan och inhandla pinnar och snöre. Där fick jag veta att det hade varit ett par rejäla oväder som drabbat ön - även på plantskolan hade man fått rädda buskar vid ett par tillfällen.Däremot har mina Kaprifol klarat sig bra och blommar fortfarande. Däremot är det inte alla sorterna som blivit bra, bara den som är närmast altanfönstret. Den slingrar sig nu vidare längs ett snöre som jag satte upp ovanför de två fönstren. Den har nu passerat mitten.

Mina Fjärilsbuskar hade också tagit en del stryk faktiskt. Vid uteplatsen så hängde allting tungt nästan ned på marken. Här finns även Stockrosor, Gulros och Gladioler och de låg också ned - trots att jag faktiskt stöttatt de högsta plantorna med pinnar. Pinnarna hade gett med sig och låg ned eller var böjda och snörena var av. Massor av överblommade klasar måste klippas bort, men det gör jag i morgon. Här har jag också bundit upp buskarna men det ser inte snyggt ut.Problemet med Luktastrarna vid Björken var däremot det lilla. Det var bara att räta till dem och dra upp snöret en aning.

Höstfloxen i Vinkeln hade däremot klarat sig, märkligt nog.Den lilla söta gula Riddarsporren som jag egentligen kasserade förra året (Mor sparade dem och de tog sig faktiskt), har faktiskt börjat blomma.

Vid Körsbärsträdet så har jag flera sorters enkla Stockrosor som är väldigt vackra - jag måste ta lite bilder i morgon innan jag åker hem.
Det som återstår nu är gräsklippning. Gräsmattan tog rejält stryk i slutet av juli och var gul. Nu är den grön igen men jag vet att när jag klipper ner den så kommer det gula fram. Men jag får bita i det sura äpplet och klippa kort den här gången. Till nästa gång så har det gröna vuxit upp och det gula är borta.

 
Bloggar.se: regn, blåst, oväder, trädgård, blommor, öland, gräsklippning

Direktlänkar       Inlägget: Permalink   Kategorin:   Kommentera inlägget! 
Kommentarer  I bloggen:  0   Trackbacks:  Trackback 
Om Bloggen:   Hemsida:
Tjänster Bloggportalen  Twingly  Bloglovin  iGoogle  FeedBurner  Nyligen 


  
Även i år har jag beställt ett antal olika blomsterlökar från Bakker Holland AB.

Den främsta orsaken är att jag behöver komplettera i rabatten Vinkel. De kalla dagarna runt Påsk tog död på nästan alla Tulpaner. Dessutom var det ett par grupper med bl a Allium som jag vill göra om till Tulpaner.

Nedanstående bildkollage visar layouten, delvis. Tänk dej att du spegelvänder allting och lägger det till vänster, då har du hur det ser ut - symmetriskt så det förslår! Det jag har utelämnat är Hyacinterna som skall in mellan Papegojtulpanerna och Irisar (ruta 3-4). Klicka på bilden så kommer du till Bakkers sida om produkten, med bl a större bild.
 
Tulpaner 'Mona Lisa' Liljeblommiga tulpaner i färggrann blandning
     

Den översta raden är huvudattraktionen:
  • Liljeblommiga Tulpaner, 'Mona Lisa'  - 24 (24)
  • Holländska Iris, kollektion  - 30+30 (100)
  • Papegojtulpaner, Mix  - 25+25 (50)
  • Iris, 'Tiger Mix'  - 30+30 (60)
  • Liljeblommiga Tulpaner, Mix  - 30+30 (60)

Rad två är komplettering:

  • Tulpaner, 'Happy Generation'  - 10 (10)
  • Papegojtulpaner, 'Flaming Parrot'  - 5+5 (10)

Rad tre är komplettering:

  • Holländska Iris  - 25+25+25+25+25 (150)
  • Blandade tulpaner för förvildning  - 25+25+25+25 (100)

De skall dock inte planteras i tre rader, utan bara efter kolumnerna (raderna blandas - de blommar inte samtidigt). Eller så kan man se det som att alla kolumner har en tulpansort och en irissort.

Det som blir över, sätter jag vid Björken: 40+25 irisar.

 

Bloggar.se:   trädgård, blommor, lökar, holland, bakker, iris, tulpaner

Direktlänkar       Inlägget: Permalink   Kategorin:   Kommentera inlägget! 
Kommentarer  I bloggen:  0   Trackbacks:  Trackback 
Om Bloggen:   Hemsida:
Tjänster Bloggportalen  Twingly  Bloglovin  iGoogle  FeedBurner  Nyligen 


  
Så äntligen har jag hamnat på Bloggtips, länken till min sida ser ut så här:

- http://bloggtips.se/blogg/2g97b/cape-pine-garden-project

Där kan man se vilka som ofta länkar till mej och vilka jag ofta länkar till. Det räcker alltså inte med en enda länkning utan det måste nog ske på regelbunden basis.

Annars är det här med inlänkar en kul sak. Man kan titta på vilka som länkar till min blogg. Här följer några ytterligare sidor som håller reda på just detta, men även lite information som är hämtad från min sida på Bloggtips och inlänkar från Knuff.
 
Bloggtips Rolf´s Fotoblogg En människas ord « Upp och ner
Knuff Skisser Heja Abbe. « Måndens bakgrund
Bloggportalen Jensens tankar « Vita Ranunkler « Va händer det för skit... bra ikväll då? :)
Twingly Darkangel och Mumma « Pimli i vardagen « Ett vårtecken till Tussilago
Google > Blogg Cattansstrofhörna... herregud & co « Med önskan om en trevlig dag!
Google > Web Mijou.com Mammamumrik «  
Technorati Världen enligt Jah Hollis « Färjestaden  
Talk Digger FOTOGENISKA Lägg till som favorit  
Yahoo Kryddburken «    
MSN Live babilou.se «    
ENIRO Syster Yster «    


 
Bloggar.se: bloggar, inlänkar, trackbacks, länkar, bloggtips, tillbakalänkar

Direktlänkar       Inlägget: Permalink   Kategorin:   Kommentera inlägget! 
Kommentarer  I bloggen:  0   Trackbacks:  Trackback 
Om Bloggen:   Hemsida:
Tjänster Bloggportalen  Twingly  Bloglovin  iGoogle  FeedBurner  Nyligen 


  
Enligt den väderprognos som refereras i Aftonbladet, skall det bli fint väder igen, med början på onsdag. SMHIs 5-dygnsprognos sträcker sig bara t o m fredag, men det sägs att helgens väder blir fint. Särskilt Öland och Gotland kan få sol och värme.

Då vill jag nog påstå, att det är läge att åka till Öland igen. Jag har hoppat över ett veckoslut, men nu kan det vara dags. Det finns säkert en massa saker att göra i trädgården. Om inte annat så kan jag ta lite bilder.

Astrarna vid björken tog ju lite stryk i ovädret förra veckan, de behöver stöttas upp. Sedan behöver jag ju klippa bort lite gamla blommor på många av perennerna. Sedan skall det bli spännande att se om mjöldaggen på astrarna vid staketet har minskat. Gräset behöver nog klippas.

Bloggar.se:   , , , ,

Direktlänkar       Inlägget: Permalink   Kategorin:   Kommentera inlägget! 
Kommentarer  I bloggen:  0   Trackbacks:  Trackback 
Om Bloggen:   Hemsida:
Tjänster Bloggportalen  Twingly  Bloglovin  iGoogle  FeedBurner  Nyligen 


  
Nu finns jag på match.com !  Där heter jag peterkba1959 och nu är det bara att vänta. Jag vet inte om denna länken är klickbar för dem som inte är medlemmar, men försök gärna.

Jag har ju varit ensamstående (hatar ordet singel!) ett tag nu och tänkte göra mej tillgänglig på marknaden i alla fall, så att säga. Det handlar inte om något aktivt letande, utan bara för att tala om att jag finns här. Ragga på krogen leder bara till strul i alla bemärkelser och det är inte vad jag söker.

Det här känns lite som att ha ett stående Lotto - i medvetandet bor ett litet hopp om att något fantastiskt skall hända, när man minst av allt anar det!

Bloggar.se:   , , ,

Direktlänkar       Inlägget: Permalink   Kategorin:   Kommentera inlägget! 
Kommentarer  I bloggen:  1   Trackbacks:  Trackback 
Om Bloggen:   Hemsida:
Tjänster Bloggportalen  Twingly  Bloglovin  iGoogle  FeedBurner  Nyligen 


  
För ett bra tag sedan registrerade jag min blogg hos ett antal topplistor. Nu tyckte jag det kunde vara på sin plats att kontrollera om de fortfarande fungerar. Jag har gått igenom alla de topplistor som jag är med i och de flesta funkar. Det finns ett par som inte gör det, i vart fall kan jag inte utan vidare hitta min blogg i listan. Många utav de här sajterna har en "kontrollpanel", där man kan labba med sina inställningar, t ex byta banner-URL (blogg.se bytte ju publiceringsverktyg och då fick alla bilder nya sökvägar). Men om det inte finns eller om det inte verkar hjälpa, då får man skriva till innehavaren och be om hjälp. Favoritlistan (nedan) har ingen automatisk registreringsfunktion, utan man fyller i ett formulär och så får han som sköter listan utföra ett visst manuellt arbete.

Min blogg såg ut att ha trillat ur Favoritlistan.se (vad jag kunde se). Därför registrerade jag mej på nytt.

Den något mindre bannern finns sedan tidigare i vänstermarginalen under Topplistor.

Topplista Favoritlistan.se

Dessutom återfinns den även på http://www.granudden.info/ 's startsida, samt under Statistik i vänsterkanten.

Tillägg: Tydligen var jag för snabb i vändningarna! Min gamla entry levde, men jag hade missat den av någon anledning. Efter att jag fyllt i formuläret på nytt, upptäckte jag att min blogg fanns i listan (fast utan banner). Först trodde jag att det var min nya inmatning, men jag har testat lite och kommit fram till att det är den gamla entryn som gäller fortfarande. Så nu har jag i värsta fall två IDn: 659 och 1759. Nu har jag lagt tillbaka 659 bakom alla länkar igen. Jag har skrivit till Favoritlistans innehavare och bett om ursäkt för min klantighet, samtidigt som jag hoppas att han kan rätta till det hela.

Om man samtidigt läser mitt förra inlägg och där ser att jag klantade till det rejält i bloggen, i och med att jag lyckade skriva över två av fyra formatmallar - då kanske det är på sin plats att fundera över hur det står till där uppe i knoppen :-) . Fast det kan ju helt enkelt vara brist på blodsocker eller signalsubstans.

   - © Peter Lindquist

Jag har skapat en liten sak som kan underlätta när man skall länka till bloggens olika inlägg. Trackbacks verkar vara avstängda hos blogg.se men man kan ju göra en vanlig länk som bloggsajterna sedan indexerar. Därför har jag skapat en rad som man kan kopiera. Den ser väldigt snygg ut i min blogg men formateringen försvinner när man klistrar in den. För att  komma till platsen där den här raden finns, skall man visa inlägget med Permalink eller klicka på Trackback i de gråa rutan under inlägget. Men har man kommit direkt till inlägget, är det bara att scrolla ner till botten av inlägget.

 
Bloggar.se:   blogg, trackback, länk, favoritlistan

Direktlänkar       Inlägget: Permalink   Kategorin:   Kommentera inlägget! 
Kommentarer  I bloggen:  0   Trackbacks:  Trackback 
Om Bloggen:   Hemsida:
Tjänster Bloggportalen  Twingly  Bloglovin  iGoogle  FeedBurner  Nyligen 


  
Jag har spenderat hela dagen med att uppgradera Weather Display Live till version 6.02 . Vanligen behöver man bara ladda upp en swf-fil samt editera versionsnumret i några html-filer. Den här gången har man dock slagit på stort och skapat en WYSIWYG-editor för layouten. Samtidigt har man fått för sig att ändra på koodinaterna i xml-filen. Detta gjorde att jag fick lov att placera om alla väderinstrument. Men nu är det alltså klart.

Live-vädret finns här. För er som inte kikat på detta tidigare, kan jag säga att det är en Flash-grafik som läser en textfil på min server. Alla rörelser i instrumenten återskapas lokalt i besökarens webbläsare. Jag har dessutom skapat ett antal olika "flikar". Kika längst ner till höger på skärmen så ser du några knappar. Här kan man byta flik (den gamla fliken är dock fortfarande laddad och klar så det går lätt att gå tillbaka).

För er som inte varit här tidigare, kan jag berätta att jag sedan 2½ år tillbaka har en väderstation placerad på Granudden i Färjestaden på Öland. Detta innebär att jag kan hålla koll på vädret vid min sommarstuga.

En annan, mindre lyckad, sak var att jag lyckades skriva över två av formatmallarna i bloggen. Anledningen till att jag började skruva, var att det dök upp en rullningslist nedtill i bloggen. Någonting gjorde att sidan blev dubbelt så bred. Det visade sig vara ett par sk widgets från Knuff och Twingly, som jag lagt sist i mallen Entry. Medan jag labbade, låste sig datorn (omstart!), och en ändring som jag tänkt rulla tillbaka med Ångra - ja den var ju borta förstås. Alltså hade jag blivit av med hela vänstermarginalen i Entry-mallen. Då tänkte jag låna den från huvudmallen, men medan jag höll på att fixa till den - ja då bombade jag den också. Gissa om jag svor!!

Med hjälp av hyfsat nya backuper, lite klipp-&-klistra har jag nu lyckats återskapa bloggens utseende.

 
Bloggar.se:   väder, väderstation, weather display, weather display live, granudden, färjestaden, öland

Direktlänkar       Inlägget: Permalink   Kategorin:   Kommentera inlägget! 
Kommentarer  I bloggen:  0   Trackbacks:  Trackback 
Om Bloggen:   Hemsida:
Tjänster Bloggportalen  Twingly  Bloglovin  iGoogle  FeedBurner  Nyligen 


  
SMHI utfärdade en Klass-2 varning för regn i eftermiddags:

 
Från i natt regn, som under morgondagen väntas ge mer än 50 mm, på en del platser platser i storleksordningen 100 mm.
Nu är det inte exakt samma områden som häromdagen, "bara" Västra Götaland och Värmland. Örebro, Västmanland och Uppland har klass 1, med "bara" 50 mm. På vissa ställen är det säkert redan rejält vattensjukt sedan förra ovädret och det lär inte behövas mycket för att det skall bli översvämning.

Man kan följa regnvädrets framfart med hjälp av väderradar, SMHI har en allmän radarsida som uppdateras varannan timme (det finns även en betaltjänst och då får man nytt läge var 15:e minut).

Sedan skall det blåsa kuling på på väst- och sydkusten, vilket inte gör saken bättre. Faran med medias fokusering på regnet är att folk inte uppmärksammar att det skall blåsa. Till sjöss är regnet mest en komfortfråga, medan vind och sjö kan ställa till med stora problem för fritidsbåtarna - problem som man knappast är vana vid så här års. Sjöräddningen fick mycket att göra vid förra ovädret, det kan bli liknande problem - även om vi kanske inte få fullt lika hård vind som för ett par dagar sedan. Då var det klass 1 på regnet och klass 2 på vinden. Den här gången är det tvärtom. Vi får se hur det går - man kan följa Sjöräddningscentralens arbete i mer eller mindre realtid - genom bloggen MRCC Online.

Hursomhelst blir det inget mera regn över min stuga på Öland just denna gången, men det kan ju komma senare förstås. Tydligen skall det ostadiga vädret fortsätta en tid framöver, med flera regnområden som kommer farande från Atlanten. Idag har det kommit ett par millimeter och totalt under augusti har vi redan fått 58,7 mm i Färjestaden.

Tillägg 23:30 - SMHI har degraderat varningen till Klass 1 och regnmängden är nere i 50 mm.
En koll på väderradarn ger vid handen att det inte är samma typ av lågtryckssnurra som förra gången. Däremot ser området riktigt ettrigt ut med mycket intensivt regn och massor av åska! Det har börjat regna här i Kungsbacka men regnet har inte hunnit komma upp på SMHIs OBS-sida ännu. Däremot har det börjat blixtra och dundra en del. Läs gärna lite tidningsklipp och blogginlägg nedan.

 
Bloggar.se: väder, öland, regn, varning, klass 2, SMHI, översvämning, sjöräddning

Direktlänkar       Inlägget: Permalink   Kategorin:   Kommentera inlägget! 
Kommentarer  I bloggen:  0   Trackbacks:  Trackback 
Om Bloggen:   Hemsida:
Tjänster Bloggportalen  Twingly  Bloglovin  iGoogle  FeedBurner  Nyligen 


  
35 mm igår och drygt 10 mm hittills idag, enligt min väderstation på Granudden i Färjestaden på Öland. Vinden har kulingstyrka i byarna, men det har tydligen räckt för att "frisera om" en aning i mina blomrabatter.

I mina fem webbkameror ser jag att såväl Höstflox som Astrar har lagt sig ner, detta trots att jag hade bundit upp dem med snören. Jag vågar inte tänka på hur det ser ut i de rabatter som inte har några kameror...

På sjöräddningsfronten har det hänt en del - kika här på Sjöräddningscentralens blogg. På jobbet igår hade vi SMHIs radar på storbild - det var nästan overkligt vilken lågtryckssnurra detta är.

Prognosen säger fortsatt regn och blåst...

 
Bloggar.se: väder, öland, regn, blåst, oväder, blommor, trädgård, väderstation, webcam, webbkamera, sjöräddning

Direktlänkar       Inlägget: Permalink   Kategorin:   Kommentera inlägget! 
Kommentarer  I bloggen:  0   Trackbacks:  Trackback 
Om Bloggen:   Hemsida:
Tjänster Bloggportalen  Twingly  Bloglovin  iGoogle  FeedBurner  Nyligen 


  
Enligt SMHIs varning så förväntas stora regnmängder i hela Södra sverige - utom just på Öland. Men idag har det enligt min väderstation hittills kommit 19,5 mm (kl 13:01 men det ökar stadigt - med en halv mm per minut!). Kika gärna på SMHIs radarbild (den är fördröjd men ger ändå en bra bild hur regnsnurran förflyttar sig över landet). Jag måste bara komma ihåg att lägga till en länk till radarbilden på min OBS-sida.

Jag undrar om det verkligen kommer så mycket regn som man varnar för. I så fall kanske bara lokalt, men det kan vara illa nog. Efter den sedvanliga lunchpromenaden så reflekterar jag över att det inte regnar så häftigt ändå - jo visst blir man rejält blöt men det är långt ifrån något skyfall vi har här i Göteborg i alla fall. Men det är klart - får det hålla på hela dagen så blir det en hel del ändå.

SMHI har en sida med Landobservationer, där man även kan se regnmängder. Nu är det långt ifrån alla orter som är med där, och eftersom regnmängderna kan variera lokalt, så ger den här sidan ingen detaljerad bild av läget. Men man kan ändå nämna några orter kl 13 (ackumulerad regnmängd senaste dygnet):
- Göteborg 14 mm
- Torup 34 mm
- Helsingborg 49 mm
- Malmö 23 mm
- Hörby 20 mm
- Växjö 29 mm
- Målilla 15 mm
... och som sagt Färjestaden 19,5 mm.

Nu skall det väl mycket till innan det blir översvämningar av det slaget vi hade för något år sedan. En och annan vattenfylld källare blir det säkert här och var, men knappast höga flöden i vattendragen - det har ju varit rejält torrt under ett par veckor.

 

Direktlänkar       Inlägget: Permalink   Kategorin:   Kommentera inlägget! 
Kommentarer  I bloggen:  0   Trackbacks:  Trackback 
Om Bloggen:   Hemsida:
Tjänster Bloggportalen  Twingly  Bloglovin  iGoogle  FeedBurner  Nyligen 


  
Jag har sökt runt i "bloggosfären" och hittat en hel del bloggar med bilder på blommor. Jag skickar en hälsning till alla er som delar mitt intresse.

Ni kan klicka här för att komma till bloggens trädgårdskategori, där jag vanligen samlar mina bilder.

Eller klicka här för att komma till mitt fotoalbum.

Jag kan heller inte motstå att bjuda på lite bilder direkt i detta inlägg. Det du ser här nedan är miniatyrbilder - klicka på dem så kommer du till en större bild. Klicka på den så får du hela bilden i full upplösning.


Så kan jag inte låta bli att länka till Hästtjejen: - Varför vill inte alla bo här (på Öland)?

 
Bloggar.se: Öland, trädgård, blommor, bilder, foto, bilder på blommor, bloggar, trädgårdsbloggar

Direktlänkar       Inlägget: Permalink   Kategorin:   Kommentera inlägget! 
Kommentarer  I bloggen:  1   Trackbacks:  Trackback 
Om Bloggen:   Hemsida:
Tjänster Bloggportalen  Twingly  Bloglovin  iGoogle  FeedBurner  Nyligen 


  
Jag hade precis lagt till Creeper-loggan och skrivit om det här i bloggen - då slutar den att fungera. Det verkar som om  hela deras sajt ligger nere just nu.

Jag väntar några dagar, innan jag tar bort den - det kan ju vara ett tillfälligt fel och att innehavaren är bortrest över veckoslutet. Eller så  har han fått stänga av andra orsaker - vem vet?

Bloggar.se:   ,

Direktlänkar       Inlägget: Permalink   Kategorin:   Kommentera inlägget! 
Kommentarer  I bloggen:  0   Trackbacks:  Trackback 
Om Bloggen:   Hemsida:
Tjänster Bloggportalen  Twingly  Bloglovin  iGoogle  FeedBurner  Nyligen 


  
För uppmärksamma läsare är det ingen hemlighet att detta är min sista semestervecka för året. Semestern blev förlängd med en vecka, vilken tur att det gick att genomföra!

Nu börjar det bli dags attt packa sina grejer och åka hem till Kungsbacka. Idag var sista soldagen och jag undrade just varför solen tog så dåligt - det var ju för tusan solförmörkelse! Hade jag kollat i min egen vädersajt så hade jag sett det. Nästa solförmörkelse - kika här! Fast det är förstås inte varje dag man kikar in på just den sidan...

Nu skall det även börja regna. Jag sitter här och funderar på om jag behöver vattna något ikväll. Sedan skall jag vara borta minst en vecka, så blommorna behöver ordentligt med regn. Kommer det tillräckligt? Följ utvecklingen i min väderstation! Så har vi då frågan om när jag skall åka. Jag behöver vattna för minst en vecka. Men hur mycket vet jag inte förrän jag sett hur mycket regn det kommer - alltså lär jag inte komma iväg under lördagen...

Jag har även påbörjat augusti månad i mitt fotoalbum. Under dagens datum hittar du ett antal mycket vackra bilder på Stockrosor. Här kommer ett "litet" urval.
 
Bloggar.se:   väder, sommar, semester, regn, solförmörkelse, stockros, stockrosor

Direktlänkar       Inlägget: Permalink   Kategorin:   Kommentera inlägget! 
Kommentarer  I bloggen:  0   Trackbacks:  Trackback 
Om Bloggen:   Hemsida:
Tjänster Bloggportalen  Twingly  Bloglovin  iGoogle  FeedBurner  Nyligen 


  
Creeper

Den här lilla ikonen skvallrar om att min blogg numera registreras på Creeper. Om någon sitter på jobbet och surfar från någon av våra myndigheter, kommer detta att registreras som en träff. Detta markeras genom att bildens bakgrundsfärg bilr röd, annars är den grön och då händer ingenting. Det är alltså bara myndigheter som övervakas, inte vanliga surfare.

Vill man se vilka som surfat på mina sajter, kan man klicka nedan:
- cpgp.blogg.se
- www.granudden.info

 
Bloggar.se:   creeper, övervakning

Direktlänkar       Inlägget: Permalink   Kategorin:   Kommentera inlägget! 
Kommentarer  I bloggen:  0   Trackbacks:  Trackback 
Om Bloggen:   Hemsida:
Tjänster Bloggportalen  Twingly  Bloglovin  iGoogle  FeedBurner  Nyligen 


  

Min profilbild

Det här är en loggbok över min trädgård på Öland. Ibland har jag åsikter (mer eller mindre genomtänkta) om tingen omkring oss - mina högst personliga tankar (jag är ingen proffstyckare).


  Prenumerera med RSS