RSS 2.0

Jag hade sedan länge siktat in mej på den ytterst välkomna påskhelgen. Tidigare, redan i mars månad, hade jag annars haft ypperliga tillfällen att besöka min sommar-oas. Men som jag skrivit tidigare, haveriet med Hercules-planet vid Kebnekaise kom imellan. Inte bara själva helgen i sig, utan jag behövde ju ta igen förlorad vila. Man skall ju inte underskatta hur en lång bilresa tar på krafterna. Och när jag var utvilad och klar så försvann det fina vädret, typiskt.

Det är inte utan att man börjar längta till 60-årsdagen - jag har 7 år kvar. Då får jag vara på Öland så mycket jag vill. Alternativet skulle ju vara att flytta ändå, men då behöver jag ett annat jobb. Vilket i sig innebär att jag kan glömma att gå i pension vid 60. Man skall ju orka också. Men så länge jag får göra det jag gillar så kanske jag gör det. Jag skall inte förbanna de få gånger vi har riktigt mycket att göra på jobbet - det är ju det vi är till för. Om vi tänker oss en balans av energi så ligger arbetet med presshantering ändå på plussidan. Jag behöver det - liksom möjligheten att vara på Öland så mycket som möjligt.Under påskhelgen har vädret varit mycket omväxlande. Torsdagskvällen var fin, men jag kom så sent att jag inte hann göra något annat än att rätta upp den kamera, vars pinne gått av. Jag har med mej material för att byta ut kameran och lägga ner ny kabel. Men jag känner att det kan vänta, tills vädret är mera inbjudande. Jag har ju trots allt bild och det är ju huvudsaken.

I mitt förra blogginlägg så skrev jag att man kunde befara uteblivna tulpaner. Till min stora glädje så lyser mina tulper istället med sin närvaro! Lite lätta frostskador på blommorna bara.Krokusar är ju annars mina tidigaste blommor. Tidigare år har jag haft massor. I år så missade jag ju krokusveckorna, men lite krokus har jag kvar i alla fall.Påskliljorna har bara börjat komma. Jag har en tidig gul sort som har några enstaka blommor.I övrigt har jag lite "utfyllnadsväxter" i form av Vårstjärna och Scilla. 
Bloggar.se:   blommor, trädgård, öland, färjestaden, pension, jobb

Direktlänkar       Inlägget: Permalink   Kategorin:   Kommentera inlägget! 
Kommentarer  I bloggen:  0   Trackbacks:  Trackback 
Om Bloggen:   Hemsida:
Tjänster Bloggportalen  Twingly  Bloglovin  iGoogle  FeedBurner  Nyligen 


  
Årets säsong i trädgården fick något av en rivstart, mycket pga det fina vädret. Dessvärre har jag själv inte haft tid eller ork att vara i stugan - detta till största delen pga Hercules-haveriet. Det blev en tre intensiva dagar som presstalesmanJRCC, så den helgen blev det ingen resa och helgen efter behövde jag vila. Den senaste helgen har det knappast varit något trädgårdsväder, så jag sätter mitt hopp till påskhelgen - även om det just nu inte ser ut att bli något bra väder då heller. Visst känns det lite surt att ha missat minst två veckoslut med kanonväder. Och nu kommer det så fruktade bakslaget...

För första året sedan 2005 har jag i år inte några nysatta lökar. Inför förra säsongen gjorde jag ju en jättebeställning och det blev förstås en hel del jobb med att få allting i jorden. Förra årets blomning var magnifik och nu kan vi bara hoppas, att merparten av allt som blommade då även blommar i år.

Länkarna i detta blogginlägg går till förteckningen över de sorter som jag har eller har haft. Där finns i de flesta fall uppdaterade mini-album, med massor av egna bilder från olika sorter. Dessa bilder kommer ursprungligen från mitt fotoalbum. Även på Facebook finns ett stort antal album med mina egna bilder på blommor.

Årets krokusar har jag nog till största delen missat. Det gick så fort i mars så att de flesta nog har hunnit blomma över. Vad jag sett så långt blev det inte fullt lika många som förra året. Men det finns gott om gamla bilder!

När det gäller tulpanerna, så har jag väl inga direkt höga förhoppningar. Av någon anledning så verkar tulpanerna inte trivas så bra att de kommer tillbaka med lika många eller helst flera. Det blir färre och färre för varje år. Men jag har i alla fall bilderna från 2006-2011 att glädjas åt!

Jag såg att det fanns en hel del nya Liljor att beställa i år. Men jag hade ju ca 100 Liljor förra året. Dessutom så har jag förökat dem. Det växer små "frön" i bladvecken hos vissa sorter - och dessa har jag satt ner i jorden. Dessutom så har det bildats sekundära rotknölar längs stammarna på många av sorterna - ca 120 småknölar i varierande storlek har jag också satt ner. Det skall bli spännande att se hur många Liljor som jag får i år. Under tiden så har jag samlat ihop alla bilder från tidigare år.

Nu har jag en hel del annat som måste göras. En av mina webbkameror hänger upp-och-ner - pinnen har gått av. Tänker passa på att byta kameran, men då blir det grävarbete! En hel del trädgårdsavfall från förra året måste jag köra till tippen med. Hoppas på torrt väder så det blir lättare att hantera - och inte lika skitigt i bilen. Och så snart som frosten är borta, skall mina Dahlior sättas ut igen - just nu har jag halva stugan full.

Med detta sagt som en liten brasklapp, hoppas jag ändå att jag om ca en vecka har haft möjlighet att åter ta bilder av blommorna i min trädgård.


 
Bloggar.se: trädgård, blommor, bilder, foto, lökar, knölar, jrcc, flyghaveri

Direktlänkar       Inlägget: Permalink   Kategorin:   Kommentera inlägget! 
Kommentarer  I bloggen:  0   Trackbacks:  Trackback 
Om Bloggen:   Hemsida:
Tjänster Bloggportalen  Twingly  Bloglovin  iGoogle  FeedBurner  Nyligen 


  

Min profilbild

Det här är en loggbok över min trädgård på Öland. Ibland har jag åsikter (mer eller mindre genomtänkta) om tingen omkring oss - mina högst personliga tankar (jag är ingen proffstyckare).


  Prenumerera med RSS