RSS 2.0

Klicka här (eller på bilden) för att läsa min biografi!
 
Ny version daterad 2022-01-31 + 2022-02-06.
Helt nytt innehåll från sidan 160 och framåt ("Fortsättning följer"). Men även lite tillägg och ändringar här och var i den tidigare texten.
 
Peter LindquistBilden är från min arbetsplats på Sjöfartsverkets Hk, plan 4. Förutom min ordinarie dator med två skärmar till vänster, så hade jag en komplett JRCC-arbetsstation, som användes för tester och felsökning (Coordcom och ResQMap). Det som inte syns i bilden till vänster om mig är ytterligare tre skärmar för Kustradionätet - jag hade en komplett arbetsstation med kanaltablå/pekskärm, karta och DSC. I bakgrunden skymtar mina nya 33"-skärmar som då ännu inte var inkopplade.
 
Första mars 1983. Det var dagen då jag steg över tröskeln till kustradiostationen Göteborg Radio, som radiotelegrafist. Det var dock inte första gången. Jag hade varit där och jobbat som sommarvikarie året innan. Men hur hamnade jag där? Jag brukar säga att livet är fullt av bananskal, och då och då råkar vi halka på ett. Vad jag försöker säga är att om vi tror att vi har full kontroll över vad som händer i våra liv, är det en illusion som vi själva skapat, av olika anledningar. Livet kan, utan förvarning, ta olika vändningar. Likaså finns det situationer, där man tror att ”allt är över” – vilket inte alltid blir så heller.
 
Fortsättning följer.
Livet tar förstås inte slut direkt efter jobbet. En av mina tankar med att gå i pension redan vid 60 år har ju varit att kunna ägna sig åt något annat i stället. Som t ex amatörradio, beredskapsfrågor och politik.
 
Efter att i hela mitt vuxna liv ha arbetat med radiokommunikation, kriskommunikation, räddningsledning, systemledning och krisberedskap – känner jag faktiskt att det inte är mindre än min förbannade plikt att dra slutsatser utifrån min erfarenhet.
 
Dessa slutsatser har förstås noll komma nix i värde, om jag inte delar med mig av dem.
 
Och det tänker jag fortsätta med – var så säker!

Direktlänkar       Inlägget: Permalink   Kategorin:   Kommentera inlägget! 
Kommentarer  I bloggen:  0   Trackbacks:  Trackback 
Om Bloggen:   Hemsida:
Tjänster Bloggportalen  Twingly  Bloglovin  iGoogle  FeedBurner  Nyligen 


  

Min profilbild

Det här är en loggbok över min trädgård på Öland. Ibland har jag åsikter (mer eller mindre genomtänkta) om tingen omkring oss - mina högst personliga tankar (jag är ingen proffstyckare).


  Prenumerera med RSS