RSS 2.0

Jag tänkte bara skriva några rader om min käraste granne - Granuddens badplats!

 

Platsen är verkligen traditionsrik. Under min ensiffriga barndom var här en campingplats. Campingen lades ned men badplatsen har bestått. Vi köpte stugan, alldeles ovanför badplatsen, 1973 och har sedan dess kunnat njuta av närheten till Kalmarsund. Jag har mätt - från staketet så är det 85 meter till vattnet.

Här finns gott om plats för att ligga och sola. Ett volleybollnät finns också för dem som vill fysa. Här är långgrunt, men brygga finns - liksom en nedgång vid sidan av för de minsta.

Sedan tidigare finns en servering ovanför stranden. Här finns Glass, Läsk, Kaffe, Kakor, Toast, Baguette - allt enligt skyltningen! Under de täta björkarna längre upp finns plats för de som föredrar att vara i skuggan.




Här finns även en mycket stor parkeringsplats för de bilburna, samt en vändplats för de som lämnar och hämtar.

Det som slår mej, är att i år är platsen iögonfallande välskött! Badplatsen har fått en egen "trädgårdsmästare", som klipper gräs och håller rent och snyggt i övrigt.

Själv har jag i min stuga en väderstation - den visar allt utom just badtemperaturen! I mina planer finns även en väderkamera. I min trädgård finns massor av blommor, som man även kan njuta av via högupplöst webbkamera.



Lugn start på midsommartrafiken

Direktlänkar       Inlägget: Permalink   Kategorin:   Kommentera inlägget! 
Kommentarer  I bloggen:  0   Trackbacks:  Trackback 
Om Bloggen:   Hemsida:
Tjänster Bloggportalen  Twingly  Bloglovin  iGoogle  FeedBurner  Nyligen 


  




Sveriges långsmalaste ö är verkligen känd för sitt omväxlande väder. Vintertid inträffar ölands-fåken, men den glömmer vi nu!

Sommartid brukar Öland toppa ligan över soltimmar. Vår och försommar brukar vara mycket torra, så även i år. Maj bjöd på 9,2 mm och juni hittills 12,6, För min trädgård innebär det bevattning, t ex har mina acklejor i år varit väldigt hoptorkade och fula.



Växter som blir höga, nu talar vi 2-3 meter över backen, måste stödjas - annars går det åt fanders! Igår kom en åskskur med lite regn - 2,2 mm. Nu  har jag bundit upp mina riddarsporrar, men det räckte inte. Det var rena turen att jag nyss hade anlänt till stugan för det sedvanliga midsommarfirandet.



Här ser du min vädergraf över måndagen den 18:e juni 2012. Nu krävs det inte mycket blåst för att växterna skall lägga sig. 22 knop låter inte mycket, men räcker mer än väl.

Idag skiner solen igen fast det fläktar friskt.
 

Direktlänkar       Inlägget: Permalink   Kategorin:   Kommentera inlägget! 
Kommentarer  I bloggen:  0   Trackbacks:  Trackback 
Om Bloggen:   Hemsida:
Tjänster Bloggportalen  Twingly  Bloglovin  iGoogle  FeedBurner  Nyligen 


  





Min profilbild

Det här är en loggbok över min trädgård på Öland. Ibland har jag åsikter (mer eller mindre genomtänkta) om tingen omkring oss - mina högst personliga tankar (jag är ingen proffstyckare).






  Prenumerera med RSS