RSS 2.0

Jag tänkte bara skriva några rader om min käraste granne - Granuddens badplats!

 

Platsen är verkligen traditionsrik. Under min ensiffriga barndom var här en campingplats. Campingen lades ned men badplatsen har bestått. Vi köpte stugan, alldeles ovanför badplatsen, 1973 och har sedan dess kunnat njuta av närheten till Kalmarsund. Jag har mätt - från staketet så är det 85 meter till vattnet.

Här finns gott om plats för att ligga och sola. Ett volleybollnät finns också för dem som vill fysa. Här är långgrunt, men brygga finns - liksom en nedgång vid sidan av för de minsta.

Sedan tidigare finns en servering ovanför stranden. Här finns Glass, Läsk, Kaffe, Kakor, Toast, Baguette - allt enligt skyltningen! Under de täta björkarna längre upp finns plats för de som föredrar att vara i skuggan.
Här finns även en mycket stor parkeringsplats för de bilburna, samt en vändplats för de som lämnar och hämtar.

Det som slår mej, är att i år är platsen iögonfallande välskött! Badplatsen har fått en egen "trädgårdsmästare", som klipper gräs och håller rent och snyggt i övrigt.

Själv har jag i min stuga en väderstation - den visar allt utom just badtemperaturen! I mina planer finns även en väderkamera. I min trädgård finns massor av blommor, som man även kan njuta av via högupplöst webbkamera.Lugn start på midsommartrafiken

Direktlänkar       Inlägget:   Kategorin:   Kommentera inlägget! 
Kommentarer  I bloggen:  0   Trackbacks:  Trackback 
Om Bloggen:   Hemsida:
Tjänster Bloggportalen  Twingly Bloglovin Google Nyligen Knuff!


  
Trackback
Twingly Blog Search
Links to this page

Länka hit

Använd nedanstående rad. Markera raden, kopiera, och klistra sedan in i ditt inlägg.

Eller använd denna url: 

  Prenumerera med RSS