RSS 2.0

Idag har jag äntligen fått iväg mina beställningar. Jag har tänkt att sätta en hel del nya lökar och plantor. Antingen handlar det om att komplettera det som redan finns, men som kanske är lite för få för att se bra ut (eller så funkade de som jag satte förra året inte så bra pga extremt väder) - eller så har jag hittat nya växter som behövs för att se till att det blommar under en längre tidsperiod. Speciellt gäller detta sommaren - då jag själv är på plats och självklart vill jag kunna njuta av blomsterprakten.

Astrarna som jag satt för ett par veckor sedan är ett led i denna strävan. Jag har beställt 25 ytterligare Astrar från Holland.

Irisar är himla vackra blommor! Det tyckte vi i år och därför kommer beståndet att utökas radikalt, dels med flera av samma sort och dels med nya sorter som förlänger blomningstiden. Jag kommer också att sätta Iris under Björken samt byta ut Fjärilstulpan i Vinkel mot ytterligare en typ av Iris.

Ranunklerna har verkligen varit ett sorgligt kapitel. Nu får de en sista chans vid Altanen samt under Björken (de kanske funkar bättre där?).

Krokusar är vackra men inte om de sitter glest. Jag tyckte jag satte så många runt Björken förra året men det blev inte som jag trodde. Jag har beställt ytterligare 634 Krokusar  dennna gången.

Samma sak gäller i princip Vintergäck, där jag förstärker det gula inslaget under Björken.

Prydnadslök (Allium) tyckte vi om och det kommer att bli fler av den varan. Nu tänker jag mej inte längre två grupper framför altanen utan det blir en hel rad. Runt björken så har jag ju grävt om landet längst ut när jag satte dit gräskanten, så jag måste sätta nya där också.

En ny lökväxt som jag satsar på i år är Ixia. Den kommer att pryda Vinkel-rabatten framför Höstflox, innan de blommar. Annars ser den rabatten väldigt tom ut på sommaren. Dessutom sätter jag dit 12 nya Höstflox så det  blir lite tätare.

Bakkers "Blandade tulpaner för förvildning" var också något vi gillade förra året, men som behöver vara flera för att ge ett bra intryck. Det blir nu även sådana under björken.

Orange Sidenört är vacker men behöver också vara många intill varandra för att det skall bli något.

De 15 julrosor jag satte i våras har inte blivit vad jag önskade. Det var nog för kallt och sedan för torrt (men man ska aldrig klaga på vädret). Jag provar att sätta nya så får vi se...

Mitt försök med frösådd under häcken blev en total flopp. Nu gör jag ett nytt försök, men nu istället med plantor. Jag använder tre olika marktäckare som jag hoppas skall täcka marken under häcken och hålla Kirskålen borta...

Nu håller jag som bäst på att uppdatera sajten med de nya växterna. Det kommer nog att ta ett par dagar innan detta är färdigt.

Planteringen kommer att ske med det snaraste, så snart jag fått leveransen från Holland. Den får vara styrande eftersom den tar längst tid och innehåller plantor (bara rötter) som måste sättas omedelbart. Övriga detaljer beställer jag detta året från "Frö med posten", som var en aning billigare på Krokus än Fröhuset. Den leveransen kommer något tidigare men det spelar inte så stor roll.

Övriga tillbehör kommer jag att handla på plats av Ölands Plantskola, där jag numera har 10% rabatt. Tack snälla ni!!

Direktlänkar       Inlägget: Permalink   Kategorin:   Kommentera inlägget! 
Kommentarer  I bloggen:  0   Trackbacks:  Trackback 
Om Bloggen:   Hemsida:
Tjänster Bloggportalen  Twingly  Bloglovin  iGoogle  FeedBurner  Nyligen 


  
Första besöket två veckor efter semestern resulterade inte bara i vattning och gräsklippning.

Jag har utökat blombeståndet med lite Astrar, både runt Björken och vid Altanen. Dessa plantor är köpta på plantskolan och kommer sannolikt att blomma redan i år. Jag har kompletterat hemsidan med dessa växter.

Det kommer att bli ytterligare Astrar och andra blommor om drygt en månad, då jag förhoppningsvis fått det jag tänker beställa från Holland. Då detta ännu inte är beslutat och klart, har jag inte uppdaterat sajten.

En liten blomma vill jag idag utdela till Ölands Plantskola  i Färjestaden, som hade vänligheten att ge mej ett rabbattkort.

Direktlänkar       Inlägget: Permalink   Kategorin:   Kommentera inlägget! 
Kommentarer  I bloggen:  0   Trackbacks:  Trackback 
Om Bloggen:   Hemsida:
Tjänster Bloggportalen  Twingly  Bloglovin  iGoogle  FeedBurner  Nyligen 


  
I vart fall är semestern slut!

Vet inte om jag vågar mej på en summering av projektet, men ... Det mesta har väl fungerat rätt så bra. Våren fick sig en långsam start och allting är ungefär en månad försenat. Det mesta som jag planterat har kommit upp, med ett par undantag. Ranunklerna torkade nog bort. Det är ganska hett vid altanen och det kom bara ett tiotal av totalt 100. Vet inte om jag skall sätta likadana igen och hoppas på bättre tur..

Som jag kanske skrivit tidigare har björken blivit lite tråkig så här på sommaren. Tänker göra något åt detta till hösten.

Sommartorkan tog gräsmattan som jag la så mycket jobb på :-) Frösådden gick sådär, först för kallt i jorden och så torka. Nu har jag sått igen, men nu skall det tydligen bli varmt och torrt igen. Nu kan jag inte vara här och vattna varje dag så hoppas det klarar sig. Annars blir det dåligt med stockrosor nästa år. Jag har även sått lite frön för Honungslök och "Kleopatras nål" (hoppas det funkar!). Under häcken blev det inte mycket som grodde. Skall nog köpa plantor istället...

Det finns en del som återstår. Kärleksörten kommer om en månad och höstfloxen kommer snart i blom. Vid kamerorna så kommer mina Gladioler att slå ut (syns inte i bild av förklarliga skäl). En del fröväxter återstår.

Rent tekniskt har det väl fungerat. Kameror går utan problem, väderstationen har jag haft lite strul med dock. Har fått byta vissa delar men nu funkar det i alla fall. Webbsajten har jag jobbat en hel del med och fått till alla vädersidor med "framebreakers" och länkar kors och tvärs.

Nu skall jag sätta mej och fundera på vad som skall beställas till hösten. Jag tänker komplettera under björken med lite ytterligare krokus. Sedan skall jag utöka med Iris, Sidenört, Blodnäva, Ixia, Sparaxis och Nattljus. Vid altanen så sätter jag nog en ny laddning med Ranunkler, men garderar mej med Ixia.

Direktlänkar       Inlägget: Permalink   Kategorin:   Kommentera inlägget! 
Kommentarer  I bloggen:  0   Trackbacks:  Trackback 
Om Bloggen:   Hemsida:
Tjänster Bloggportalen  Twingly  Bloglovin  iGoogle  FeedBurner  Nyligen 


  

Min profilbild

Det här är en loggbok över min trädgård på Öland. Ibland har jag åsikter (mer eller mindre genomtänkta) om tingen omkring oss - mina högst personliga tankar (jag är ingen proffstyckare).


  Prenumerera med RSS