RSS 2.0

Sedan ett par år tillbaka har Sjö- och Flygräddningscentralen erbjudit tjänsten JRCC Online, som är en webbdagbok. Här beskriver personalen kortfattat "alla" sjö- och (numera även) flygäddningsinsatser.

Sjöfartsverket ansvarar sedan en tid tillbaka för både Sjöräddning och Flygräddning och har slagit samma ledningsfunktionerna till ett JRCC - Joint Rescue Coordination Center. Centralen är belägen vid Käringberget i Göteborg. JRCC ansvararsområde är hela landet.

Sökvägen till "Sjö- och Flygräddning Online": http://www.sjofartsverket.se/jrcconline .

Prenumeration av huvudrubrikerna kan ske via rss: http://www.sjofartsverket.se/sv/Press/RSS/MRCC-Online---RSS/ .

Jag har i mitt yrkesverksamma liv, under många år, arbetat som de-facto presstalesman vid JRCC (främst vid större händelser). Det är inget som står skrivet i min arbetsbeskrivning, men det kan väl vara så att man tycker jag gör ett bra jobb. I övrigt har jag varit sjöräddningsledare och jobbar nu i huvudsak som Teknisk Samordnare vid JRCC. Jag kommer att ställa upp som presstalesman även i framtiden, om man önskar anlita mina tjänster.

JRCC Online var ursprungligen i huvudsak min idé, och tillkom för att kunna avlasta personalen vid JRCC vid stort massmediaintresse - huvuduppgiften får ju inte bli lidande. Den extremt hårda beslastning per telefon, som ibland uppstår, kan lättas något - om man kan hänvisa till skriven text. Tidigare skickade vi pressmeddelanden, men det här verktyget, som vår informationsenhet skapat åt oss, är mycket mera lättjobbat.

Men i så fall är det ju viktigt att dagboken verkligen uppdateras med aktuell information. Om inte massmedia får förtroende för den tjänsten och för oss, blir det ju lätt så att man ringer i alla fall...

En annan ledstjärna har alltid varit att vi skall hålla oss till bekräftade uppgifter och att det skall vara 100% sakligt. Ibland innebär det att vi blir en smula "långsam", men så måste det vara - en räddningscental får inte sprida rykten!

I övrigt försöker jag skilja på jobb och privatliv - dvs jag kommenterar inte här på min privata blogg, Twitter eller Facebook saker som har med inträffade händelser att göra. Men jag har inget emot att på min blogg och webbsida i övrigt "promota" jobbets webbdagbok. Du hittar faktiskt en enda sida på min webbsajt som handlar om jobbet - läs där så förstår du varför.

(det här var ursprungligen ett gammalt blogginlägg som fortfarande tycks dyka upp ganska högt uppe på Google - jag bestämde mej för att uppdatera texten så att den blir mera aktuell)

Direktlänkar       Inlägget:   Kategorin:   Kommentera inlägget! 
Kommentarer  I bloggen:  0   Trackbacks:  Trackback 
Om Bloggen:   Hemsida:
Tjänster Bloggportalen  Twingly Bloglovin Google Nyligen Knuff!


  
Trackback
Twingly Blog Search
Links to this page

Länka hit

Använd nedanstående rad. Markera raden, kopiera, och klistra sedan in i ditt inlägg.

Eller använd denna url: 

  Prenumerera med RSS