RSS 2.0

Röstningen är det jag älskar mest i den här tävlingen, både i den svenska finalen och i ESC. Denna klassiska poängutdelning, som är så otroligt spännande - och en ritual som ni, snälla SVT, inte får ändra på!

Måns leder stort och Molly ligger sist, efter alla juryrösterna. SDF och Alcazar ligger också bra till - kanske dags att taktikrösta lite. Fast jag har redan lagt en röst på Alcazar, jag hoppas på dem - nu när Molly dessvärre är ute ur bilden. För det får man väl ändå säga. Ett mirakel räcker inte. Så ville stjärnorna ikväll...

Caroline af Ugglas ligger en bit efter, så även en av de andra favoriterna - Malena Ernman. Så kan det gå. Det finns bara en sak man kan säga om förhandstips - nämligen att de sällan eller aldrig stämmer. Men folkets röst återstår.

Juryns röster spretar åt alla håll - olika tolvor varje gång, men inga poäng till Molly :-( Så dålig är inte Molly! Tänk vilka låtar som faktiskt kom före (just nu är det alla).

Så kom folkets röster och vände upp-och-ner på hela resultatlistan, när man började dela ut de lägsta rösterna till de högst placerade låtarna. Det gick ett sus genom publiken efter varje  poäng. Så fick Snälla, snälla näst högsta. Då frågar alla sig - vem får 12x12. Hela Sverige håller andan. Det blev Malena Ernman!

En sak kan man fråga sig, nu när vi har facit:

- De här jurygrupperna som sitter ute i landet. När man ser på hur de röstat -  vilka är de, hur utses dessa personer som har nästan 50% av rösterna - och vilka kriterier går de efter? Jag menar, alla ifrågasätter den internationella juryn - men den har inte mer att säga till om än ett enda SVT-distrikt.

Det enda positiva man kan säga, är att folkets röst avgjorde den här gången. Juryn ville ha Måns. Folkets röst vann. Saken är klar.

Juryn och folket var dock överens om en sak - nämligen Mollys sistaplats. Stackars henne. Hon var värd ett bättre öde. Något säger mej dock, att hon lär få flera chanser. Sträck på dej Molly, och tänk inte mer på det här. Behåll glädjen och fortsätt på din väg, så kommer även du att lyckas. Framtiden är din.

Nåväl, nu har vi i alla fall röstat fram en person som kan sjunga. Det kunde ha varit värre...

Mina tidigare inlägg om Melodifestivalen hittar du här:

SegertårarnaSuperjämnt i omröstningen
Tittarna: Rätt låt vannHär driver Shirley Clamp med fiaskot
Så säger oddsen om finalenUgglas och Ernman slåss om segern i kväll
Malena favorit hos artisterna Malena Ernman: ”Jag håller på att svimma!”
Här driver de med RysslandFyra av tio positiva till Malena Ernmans vinst i Melodifestivalen
Malena framför vinnarlåtenMalena Ernman vinner Melodifestivalen 2009
SvD - Harry AmsterMalena Ernman vann Melodifestivalen
Agnes: Ikväll gäller detTittarna svek förhandsfavoriten
Malena till MoskvaSjung med i La voix – operadivan lär dig texten!
Fullfjädrade sångfåglarPå plats i Globen: Mona Sahlin sjunger sin schlagerfavorit
SVT drabbat av röstkaosMalena Ernman vinner även i europafinalen – det tror sex av tio tittare
Vill göra opera cooltEtt l ogiskt resultat, på sätt och vis
 Tävlingen kändes öppnare än på länge

Direktlänkar       Inlägget:   Kategorin:   Kommentera inlägget! 
Kommentarer  I bloggen:  2   Trackbacks:  Trackback 
Om Bloggen:   Hemsida:
Tjänster Bloggportalen  Twingly Bloglovin Google Nyligen Knuff!


  
Kommentarer
Postat av: Jan Jävulbock

Hur kunde det bli så här? De två sämsta låtarna i topp. Vinnarlåten påminner mig mest om hur det låter när man trampar i 124 567 häftstift på samma gång,. Hoppas vi kommer sist!

2009-03-14 @ 23:03:44
Postat av: Peter Lindquist

Tja, du kan ju börja med att knacka på hos dina grannar och fråga (helst inte mitt i natten bara :-) Sen ringer du alla dina vänner och släktingar - du kan säkert hitta massor som har röstat på de två aktuella bidragen. Det är den enda förklaring jag har att ge till din fråga. Sedan är det ju det vanliga valet mellan "pest eller kolera". Inget av bidragen faller mej i smaken - men om jag MÅSTE välja?? Ja du vet vad jag tycker :-)

2009-03-14 @ 23:54:07
URL: http://cpgp.cjb.net

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
Twingly Blog Search
Links to this page

Länka hit

Använd nedanstående rad. Markera raden, kopiera, och klistra sedan in i ditt inlägg.

Eller använd denna url: 

  Prenumerera med RSS