RSS 2.0

Aftonbladet skriver:

Hemlig information om amerikansk spionsatellit avslöjade i dag. En anonym regeringstalesman slår i dag larm om att en "död" spionsatellit kommer att krasha någonstans på jorden om ungefär en månad.

Nu kan man förstås fråga sig om de har någon möjlighet att styra, var och när den trillar ner.

Enligt AP har den förlorat "strömförsörjning och drift". Samtidigt säger USA att "myndigheterna har kontroll på situationen". Om man med kontroll menar, att man följer utvecklingen och ser vart den tar vägen, så må det vara hänt. Det känns som att det viktigaste för USA just nu är att man hinner hämta hem eller förstöra den, innan någon annan lägger beslag på de militära hemligheterna.

Att den riskerar att falla på en plats där det finns gott om folk, verkar inte vara det största bekymret. - Ett antal satelliter har fallit ner på jorden genom åren utan att orsaka skada. Frågan är om man inte måste betrakta detta som ren tur!?

Nåväl, man kanske har tur den här gången också. Men man kan inte låta bli att le en smula, åt misstaget som sådant eller försöken att släta över det hela med sedvanliga plattityder. Oavsett vilken läggning man har, är det ju alltid en smula komiskt att se storebror göra bort sig, även om saken i sig är allvarlig.

Men rent allmänt, man borde kanske se till att det finns en räddningstjänst även i rymden. Om det är en roll som det stora landet i väster självmant tagit på sig eller ett ansvar för världssamfundet - det är den stora frågan. Det lär inte vara sista gången något liknande inträffar. Satelliter har en förmåga att trilla ur sin bana förr eller senare.

Sen kan man förstås fråga sig, om dettta är räddningstjänst eller "renhållning".

Hursomhelst - jag är tacksam om den inte dimper ner mitt i min trädgårdÖland och mosar alla mina blommor :-)

Direktlänkar       Inlägget:   Kategorin:   Kommentera inlägget! 
Kommentarer  I bloggen:  0   Trackbacks:  Trackback 
Om Bloggen:   Hemsida:
Tjänster Bloggportalen  Twingly Bloglovin Google Nyligen Knuff!


  
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
Twingly Blog Search
Links to this page

Länka hit

Använd nedanstående rad. Markera raden, kopiera, och klistra sedan in i ditt inlägg.

Eller använd denna url: 

JRCC Online
  Prenumerera med RSS