RSS 2.0

Knappt har dammet hunnit lägga sig från spektaklet i Göteborg, förrän samma historia rullas upp ännu en gång - nu i Skellefteå. Kvällstidningarna har förstått insett, att det inte går att sälja flera lösnummer med hjälp av klagovisan om röstningsförfarandet (duellerna). Istället riktar man denna gång sin bredsida mot den internationella expertjuryn.

Ni som läste min blogg förra året vet, att jag inte är någon stor vän av jurys. Låt folket avgöra! Men i det här fallet har jag uppfattat det som att juryn egentligen inte kan påverka vem som Sverige skickar till Moskva. Den kan bara låta en enda låt, som hamnat under strecket, gå vidare till vår final i Globen.

- Björkman styr juryn, påstås det. Ja det gör han och det är helt rätt, enligt min mening. Om man tillsätter en jury på det sätt som nu sker, måste man givetvis ha en målsättning och ett syfte med detta arrangemang. Jag har uppfattat juryns uppgift som att beakta Europas syn på de svenska bidragen. Juryn skall ge ett internationellt perspektiv på bidragen, och beakta det som vi röstande medborgare inte alltid inser - nämligen att det inte går att skicka bidrag som sjungs på bred svensk dialekt, eller artister som går hem i stugorna enbart pga att de är stora i Sverige.

  • Jennifer Brown - Never been here before
    Visst sjunger hon vackert och visst är det en mysig låt. Det är bara det att den inte har "det" som får den att utmärka sig.
  • Lili & Susie - Show me Heaven
    Taktfast discohit, som säkert kan gå långt. Problemet är att en sån här låt finns det många andra som kan göra - och mycket bättre dessutom.
  • Markoolio - Kärlekssång från mej
    Tyvärr kommer det här bidraget att få många röster. - Ett skämt, skanderas det i pressen. Den här låten är på sin höjd en medioker dansbandsballad. Visst har han tagit sånglektioner, men den här låten hade jag sjungit bättre! Låt oss anta att detta bidrag knappast är den Internationella Juryns favorit.
  • Amy Diamond - It's my Life
    Betydligt bättre än hennes låt förra året, men det räcker inte långt, även om det är sött och melodiskt.
  • HEAT - 1000 miles
    Årets hårdrockbidrag hittar säkert sin publik. Det finns dock inget som gör den här låten speciell, annat än att den är årets enda (?) bidrag i sin genre.
  • Lasse Lindh & Bandet - Jag skall slåss i dina kvarter
    Vad har Björkman & co sett i den här låten?? Det luktar utfyllnad lång väg.
  • Måns Zelmerlöw - Hope and Glory
    Måns har redan i diverse omröstningar blivit mångas favorit. Som jag skrev förra veckan, är det inte klarlagt hur många som verkligen lyssnar på låtarna innan de röstar i t ex Aftonbladet och Expressen. Skalar man bort det faktum att han är jättestor i Sverige, så är det här bara en låt i klass med Lili & Susie ovan.
  • Cookies n Beans - What if
    Jag gillar inte Country, punkt. En och annan ute i landet kanske gör det, men det räcker inte långt.

Sammantaget blir denna deltävling en medioker tillställning, där - tyvärr - två av bidragen enligt reglerna måste kvalificera sig till finalen i Globen. När ingen låt utmärker sig, tenderar folket att rösta på de mest kända och populära artisterna. Den svåraste uppgiften får nog den Internationella Juryn, som enligt Björkmans riktlinjer skall försöka hitta ett bidrag som kan gå hem ute i Europa.

Mina tidigare inlägg:
- Helt rätt av SVT
- Men, hur svårt kan det va'?
- Rätt låtar vann!
- Från Emilia till Alcazar
- Folket mot experterna - vem vinner?
- Nu börjas det igen...

Bloggar.se: , , , , , Intressant

Direktlänkar       Inlägget:   Kategorin:   Kommentera inlägget! 
Kommentarer  I bloggen:  0   Trackbacks:  Trackback 
Om Bloggen:   Hemsida:
Tjänster Bloggportalen  Twingly Bloglovin Google Nyligen Knuff!


  
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
Twingly Blog Search
Links to this page

Länka hit

Använd nedanstående rad. Markera raden, kopiera, och klistra sedan in i ditt inlägg.

Eller använd denna url: 





  Prenumerera med RSS