RSS 2.0

Idag hade vi nog förväntat oss att värmerekordet från 9:e juni som var 27,0 grader - skulle ryka - på Granudden i FärjestadenÖland
Temperaturen var uppe och nosade på 26,7 redan kl 13:11 men så gick solen i moln en stund. Att det är solen som driver upp temperaturen är väl ganska självklart, liksom att vindstyrka och vindriktning kan verka avkylande. Om luften står helt stilla så blir det mycket varmare, speciellt så här nära Kalmarsund (84 meter från staketet!). Får jag vinden in från sundet så blir det svalare direkt. Här på Öland är det dock svårt att finna en vindriktning som går helt och hållet över land. Kanske NNO eller SSV.
 
Tendensen just nu är att vinden ökar något och vrider mot nordväst, dvs chanserna för ökande temperatur i allmänhet och i synnerhet över 27 grader synes just nu tämligen små. Man kan dock notera nedan, att årets rekord slogs kl 18:23. Framåt kvällen minskar säkert vinden och vattnet och marken har hunnit bli uppvärmd, så lite vind påverkar inte temperaturen så mycket längre. Men då skall temperaturen öka lite drygt tre grader jämfört med nu och det förfaller mindre sannolikt. När jag nu bestämmer mej för att spara och skicka detta inlägg, kanske trenden vänder :-).
 
Under dagen har vi noterat att orter som Gislaved och Hölö har haft maxtemperaturer idag på mellan 37 och 38 grader. Flertalet orter i Sverige verkar ligga på över 30 grader.
 
 AB: SMHI klass-2-varnar för extrem värme. Klass-2-varnar för första gången
Expressen: Varningen - värmen kan innebära fara. Så påverkas din kropp av extrema värmen.
Barometern: Eldningsförbud i hela länet. Våldsam brand i hembygdsgård.
Östran: Eldningsförbud införs i hela Kalmar Län. Värmeböljan slår mot äldreomsorgen. Räddningstjänsten kämpade med brand i 6 timmar.
 
Tidigare rekord:

Direktlänkar       Inlägget:   Kategorin:   Kommentera inlägget! 
Kommentarer  I bloggen:  0   Trackbacks:  Trackback 
Om Bloggen:   Hemsida:
Tjänster Bloggportalen  Twingly Bloglovin Google Nyligen Knuff!


  
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
Twingly Blog Search
Links to this page

Länka hit

Använd nedanstående rad. Markera raden, kopiera, och klistra sedan in i ditt inlägg.

Eller använd denna url: 

JRCC Online
  Prenumerera med RSS