RSS 2.0

- Badsugen? Titta, hit kommer solen!

Men i det här fallet är det förstås möjligt att solen behagar titta fram och visst kommer man kanske kunna bada någonstans i vårt avlånga land. Dock inte här.

- Extrem risk för bränder.

Här på Öland har det visserligen varit ordentligt torrt hela sommaren. Men det är över sedan någon vecka tillbaka.

- Sämre väder väntas till helgen.

Sakligt och bra men snarare en underdrift.

- Regnkaos väntas i natt.
- Vatten läcker in i hotell.

Nederbörsfronten verkar ha parkerat sig över Östersjön. Under de närmaste dagarna väntas den åka fram och tillbaka, med regn och blåst som följd. Det fick vi en försmak av igår, med 6,4 mm regn. Kl 11 har det redan kommit 8,8 mm, och det regnar fortfarande. Temperaturen är 13,8, att jämföra med 30,6 för två dagar sedan. Det är ju värmen i öster som ser ut att göra hårt motstånd mot kallfronten, som helt enkelt vänder och blir en - varmfront.

Det enda extrema i den här situationen är dock att det är svårprognostiserat. Väderprognoserna har under de senaste dagarna haft mycket olika varianter av just vad som kommer att hända med fronten. På Väderradar.se kan du följa det spännande skådespelet. Det är rejäla mängder med regn som faller just nu, från en nästan stillastående front. Det har fått SMHI att utfärda varningar, både för kuling och stora regnmängder: 50-70 mm på en dag kan det bli fråga om!

Innan frukosten var jag tvungen att gå ut i min trädgård och stötta upp mina Stockrosor. De står helt fritt och inte mot en vägg som man brukar regommendera. Några av dem hade redan lagt sig. Efter den korta stunden ute i regnet, såg jag ut som en dränkt katt när jag kom in. Idag regnar det inte uppifrån och ner utan på tvären - sk "infanteriväder".

     

En klen tröst kan kanske vara, att Öland ser ut att vinna "solligan" i år.

 

Direktlänkar       Inlägget:   Kategorin:   Kommentera inlägget! 
Kommentarer  I bloggen:  0   Trackbacks:  Trackback 
Om Bloggen:   Hemsida:
Tjänster Bloggportalen  Twingly Bloglovin Google Nyligen Knuff!


  
Trackback
Twingly Blog Search
Links to this page

Länka hit

Använd nedanstående rad. Markera raden, kopiera, och klistra sedan in i ditt inlägg.

Eller använd denna url: 

  Prenumerera med RSS