RSS 2.0

Värmeböljan, som i år helt enkelt varit för bra för att vara riktigt sann, börjar nu gå mot sitt slut. De som satsat rätt på semester-rouletten har kunnat åtnjuta 4 veckor med enbart sol. Men, som brukligt är, fick värmen ett abrupt och bullrigt slut. Efter regnet och åskan har vädret börjat stabilisera sig igen, även om vi inte ser samma skyhöga temperaturer som varit tidigare. Just nu idag ser vi inte ens solen, men det är fortfarande hyfsat varmt. 22,1 har vi just nu. Solen gör dock tappra försökt att bryta igenom molntäcket. Iom nästan 75% luftfuktighet, känns det just nu varmare än vad det egentligen är.

Alltså verkar det som att naturlagarna styr och ställer, på så sätt att den klassiska svenska sommaren, förr eller senare, får övertaget.

Nu verkar det ändå som att den sydliga strömmen av varmluft inte ger sig. Här på ostsidan ser vi ut att slippa regnrusk och temperaturer runt och under 20 grader - i vart fall de närmaste dagarna. Jag såg femdygnsprognosen igår och det verkar inte helt givet vilken väg olika fronter och regnområden tar.

På nätet brukar jag hålla mej till vackertväder.se och enligt dem klarar vi oss utan regn ett par dagar till. 25-28 grader fram till och med torsdag. På fredag blir det 21 och regn. Söndag blir en vändpunkt med regn, blåst och 18 grader! Veckan därefter bjuder på växlande molnighet och temperaturer från 24 ner till 19 grader.

 

Bloggar.se:   väder, sommar, sommarväder, öland
- Åskväder startade skogsbränder
- Svalare semesterväder väntar
- Eldningsförbudet i Skåne växer
- Bränder rasar utan kontroll
- Se upp - nu kommer regnet
- Svalare semesterväder väntar
- Blixtnedslag orsakade skogsbrand

Direktlänkar       Inlägget:   Kategorin:   Kommentera inlägget! 
Kommentarer  I bloggen:  0   Trackbacks:  Trackback 
Om Bloggen:   Hemsida:
Tjänster Bloggportalen  Twingly Bloglovin Google Nyligen Knuff!


  
Trackback
Twingly Blog Search
Links to this page

Länka hit

Använd nedanstående rad. Markera raden, kopiera, och klistra sedan in i ditt inlägg.

Eller använd denna url: 

  Prenumerera med RSS