RSS 2.0

Minns ni postern som Special Agent Fox Mulder hade i källaren på FBI HQ?

Allt handlar om sannolikhet. Eftersom Universum är så oändligt (?) stort, så vore det rent arrogant av oss att utgå från att vi skulle vara de enda levande i hela Universum!!

Jag vill tro, mest för att det vore jättehäftigt att få kontakt med en annan civilisation. Jag hjälper till. Jag låter min dator utföra jobb åt SETI, som lyssnar efter signaler från yttre rymden. Vem som helst med en dator och Internet kan vara med genom ett system som heter BOINC.

Tills man verkligen hittat en planet med liv, får man väl hålla tillgodo med lite SciFi - även om man inte upphör att häpnas över alla sakfel och naiva förenklingar som förekommer t ex i Star Trek. Alla varelser talar engelska och andas syre.... Hur sannolikt är det?

När vi letar efter liv, utgår vi från att annat liv i Universum skall se ut som vårt, dvs bestå av vissa kolvätemolekyler och andas syre och dricka vatten etc. Vad är det som säger att detta är en nödvändighet för liv? Ingenting egentligen, men det är ju de enda betingelser vi vet har skapat liv på en planet, så detta är fn det enda vi har att gå på. Vi vet egentligen oerhört lite om hur saker och ting fungerar!

En av mina favoritfilmer är Contact. Regisserad av Spielbergs "lärjunge" Robert Zemeckis, som även gav oss Forest Gump, för att inte tala om Tillbaka till framtiden I-II-III.

Där framkommer att utomjordingarna lyssnade av Hitlers invigningstal på OS i Berlin och sände tillbaka det, kryddat med lite kodad information om hur man byggde ett rymdskepp.

Läser du i Aftonbladets artiklar nedan, så framgår hur man bär sig åt för att hjälpa till i sökandet efter radiosignaler. Eller gå in här: http://setiathome.berkeley.edu/

Läs vidare här:
Det finns liv i rymden 
Hitler var först ut i rymden 
- Så lyssnar du av rymden

Direktlänkar       Inlägget:   Kategorin:   Kommentera inlägget! 
Kommentarer  I bloggen:  0   Trackbacks:  Trackback 
Om Bloggen:   Hemsida:
Tjänster Bloggportalen  Twingly Bloglovin Google Nyligen Knuff!


  
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
Twingly Blog Search
Links to this page

Länka hit

Använd nedanstående rad. Markera raden, kopiera, och klistra sedan in i ditt inlägg.

Eller använd denna url: 

  Prenumerera med RSS