RSS 2.0

Enligt SMHIs varning så förväntas stora regnmängder i hela Södra sverige - utom just på Öland. Men idag har det enligt min väderstation hittills kommit 19,5 mm (kl 13:01 men det ökar stadigt - med en halv mm per minut!). Kika gärna på SMHIs radarbild (den är fördröjd men ger ändå en bra bild hur regnsnurran förflyttar sig över landet). Jag måste bara komma ihåg att lägga till en länk till radarbilden på min OBS-sida.

Jag undrar om det verkligen kommer så mycket regn som man varnar för. I så fall kanske bara lokalt, men det kan vara illa nog. Efter den sedvanliga lunchpromenaden så reflekterar jag över att det inte regnar så häftigt ändå - jo visst blir man rejält blöt men det är långt ifrån något skyfall vi har här i Göteborg i alla fall. Men det är klart - får det hålla på hela dagen så blir det en hel del ändå.

SMHI har en sida med Landobservationer, där man även kan se regnmängder. Nu är det långt ifrån alla orter som är med där, och eftersom regnmängderna kan variera lokalt, så ger den här sidan ingen detaljerad bild av läget. Men man kan ändå nämna några orter kl 13 (ackumulerad regnmängd senaste dygnet):
- Göteborg 14 mm
- Torup 34 mm
- Helsingborg 49 mm
- Malmö 23 mm
- Hörby 20 mm
- Växjö 29 mm
- Målilla 15 mm
... och som sagt Färjestaden 19,5 mm.

Nu skall det väl mycket till innan det blir översvämningar av det slaget vi hade för något år sedan. En och annan vattenfylld källare blir det säkert här och var, men knappast höga flöden i vattendragen - det har ju varit rejält torrt under ett par veckor.

 

Direktlänkar       Inlägget:   Kategorin:   Kommentera inlägget! 
Kommentarer  I bloggen:  0   Trackbacks:  Trackback 
Om Bloggen:   Hemsida:
Tjänster Bloggportalen  Twingly Bloglovin Google Nyligen Knuff!


  
Trackback
Twingly Blog Search
Links to this page

Länka hit

Använd nedanstående rad. Markera raden, kopiera, och klistra sedan in i ditt inlägg.

Eller använd denna url: 

  Prenumerera med RSS