RSS 2.0

Idag är det riktigt varmt. Drygt 25 grader vilket också prognosen förutspådde. Det låter inte mycket för en fastlänning kanske, men här på Öland blir det ofta en aning svalare pga närheten till vattnet. I vart fall på försommaren. På hösten kan det vara precis tvärtom.
 
Tidigare årliga värmerekord på Granudden i Färjestaden på Öland:
Idag 23 juni 2016 har årets hittills högsta temperatur noterats: 25,4 kl 14:18. Dock är trenden stigande varför det mycket väl skulle kunna bli ännu varmare. Som jag sa till grannen nyss, det handlar bara om hur mycket det blåser. Står luften stilla, vilket den i princip gjort en stund nu, så kan här bli hur varmt som helst. Fast just i skrivande stund kom en liten vindpust och sänkte temperaturen med ett par punkter.
 
PS:: senare, kl 16:03 noterades 26,0 grader!
 
Som framgår av ovan så inträffar sällan årets värmerekord just i juni månad. Detta beror till största delen på närheten till Kalmarsund och vattnet där behöver värmas upp innan det kan bli riktigt varmt på Granudden. Undantaget är faktiskt 2007.
 
 
Igår noterades också årets högsta UV-index, 7,4 . Det var ju dessutom sommarsolstånd så det är väl ganska naturligt.
 

Direktlänkar       Inlägget: Permalink   Kategorin:   Kommentera inlägget! 
Kommentarer  I bloggen:  0   Trackbacks:  Trackback 
Om Bloggen:   Hemsida:
Tjänster Bloggportalen  Twingly  Bloglovin  iGoogle  FeedBurner  Nyligen 


  




Prognosen är "lurig" enligt Aftonbladet. Det kommer att ske en frontpassage, men hur mycket regn & rusk den för med sig är vädermodellerna och meteorologerna oense om. Jag använder mej sedan många år tillbaka av vackertvader.se . Den kombinerar prognoser från Yr, SMHI och FMI. Just nu toppar temperaturen idag torsdag med 24°, Midsommarafton med 26° samt Midsommardagen med hela 28°. Detta enligt YR som jag brukar lita mest på och som erbjuder timme-för-timme-prognoser.
 
Prognosen är för platsen Talludden. Jag håller till på Granudden, ca 100-200 meter söder därom.
 
Sedan 2006 har jag haft en egen väderstation här på Granudden. Den som vill ha uppdaterade väderbulletiner från #Granudden i #Färjestaden på #Öland kan även följa mitt Twitter-flöde @sm6gxq.
 
Värme är inte enbart av godo. Jag har i år fått min skuggande björk nedsågad och det gör att det är svårt att hitta naturlig skugga på tomten. Dessutom är allting väldigt tort på Öland i år efter flera veckor av torka. Kommer det regn på söndag morgon så är jag den förste att hurra. Jag har massor av blommor i min trädgård som är väldigt törstiga!
 
PS:: Aftonbladet skriver nu att "Smålandskusten kan få 33-34 grader. Det kan t ex gälla Oskarshamn där prognosen verkar säga så under fredagen men under lördagen blir där regn istället.
 
PPS:: Nu har jag kollat den senaste prognosen. Jag hade befarat att ovanstående var ett luftslott, men icke. Snarare har temperaturerna justerats uppåt!
  • Midsommarafton 28 grader
  • Midsommardagen 31 grader på eftermiddagen!
  • Söndag, ja då är vi tillbaka på 20 grader och risk för åskskurar...
Jag förstår bara inte hur jag skall orka inta sedvanlig midsommarföda och d.o. dricka i denna värme :-)
 

Direktlänkar       Inlägget: Permalink   Kategorin:   Kommentera inlägget! 
Kommentarer  I bloggen:  0   Trackbacks:  Trackback 
Om Bloggen:   Hemsida:
Tjänster Bloggportalen  Twingly  Bloglovin  iGoogle  FeedBurner  Nyligen 


  




 
Arenan är flexibel och kan användas för såväl #beachfotboll, #beachhandboll som #beachvolleyboll.
 
Arenan invigdes 11.juni med "sedvanlig pompa & ståt" som det brukar heta:

Under de senaste veckorna har man jobbat hårt med att färdigställa denna plan för Beach Fotboll här på Granuddens Badplats. Idag var det högtidlig invigning förrättad av Kommunstyrelsens ordförande i Mörbylånga Kommun. Nu spelas det matcher till discodunk! ‪#‎Granudden‬ ‪#‎Beachfotboll‬ ‪#‎Badplats

 
 
Som sommarboende här strax ovanför badplatsen, kan jag tycka att det är på tiden att det görs en satsning i området. Nu hoppas vi förstås på mera liv och rörelse kring arenan och Granuddens Badplats.
 
Föreningsdag med invigning av Granudden Beach Sport Arena
Om Granudden Beach Sport Arena - Ölandsbladet
Beacharena i Färjestaden en given succé - Barometern
Ny gångväg vid stranden -  Barometern
Sommarkväll - Barometern
Här skall öns första beachfotbollsplan ligga - Barometern
Succé när nya arenan invigdes på Granudden - 24 Kalmar
Beacharena i Färjestaden en given succé - Östran
 

Direktlänkar       Inlägget: Permalink   Kategorin:   Kommentera inlägget! 
Kommentarer  I bloggen:  0   Trackbacks:  Trackback 
Om Bloggen:   Hemsida:
Tjänster Bloggportalen  Twingly  Bloglovin  iGoogle  FeedBurner  Nyligen 


  





Min profilbild

Det här är en loggbok över min trädgård på Öland. Ibland har jag åsikter (mer eller mindre genomtänkta) om tingen omkring oss - mina högst personliga tankar (jag är ingen proffstyckare).






  Prenumerera med RSS