RSS 2.0

Jag tror bestämt att min regnmätare har slutat fungera. Det har inte registrerats något regn på 3-4 veckor nu och enligt väderradarn så regnar det på Öland. Så säger även Vägverkets regnmätare på Ölandsbron. Det är lite tråkigt nu, när man gärna vill hålla koll på vädret. Dessvärre händer detta ibland och jag vet inte riktigt varför. Ibland hjälper en enkel "norsk reset", men ibland krävs det hårdare tag.

Nu börjar även vinden ta fart - jag registrerade en vindby på 13,4 m/s kl 12:42. Kikar man på SMHIs kustobservationer, så är detta inte speciellt förvånande. Tidigare under dagen låg de högsta vindstyrkorna på ca 21 m/s på västkusten (Nidingen, Vinga och Väderöarna). Nu toppar Hanö med 21 m/s (fast Väderöarna har fortfarande 21). SMHI har uppgraderat sina varningar, dock fortfarande "endast" Klass 1.

Även här hemma i Kungsbacka hör jag sedan en stund tillbaka regnet smattra på fönsterrutorna. Idag håller jag mej hemma!

Sjöräddningsmässigt ser läget fortfarande lugnt ut. När det gäller hummerfiskare och fritidsbåtar, kan man bara hoppas att de håller sig hemma.

På Wighsnews kan man läsa om alla olyckor som inträffar. Tidningarna skriver om annalkande snökaos. Hur farligt det blir återstår att se. Men en sak är säker, första snön ställer alltid till problem. Det behöver inte komma speciellt mycket snö, för att vi bilister skall strula till det.

Bloggar.se:   väder, oväder, storm, stormvarning, snökaos, regn, snö, väderstation, öland
Snöoväder drar in över Sverige Så blir vädret
Nu kommer hösten - två veckor försenad Se upp för halka och snö
Kraftigt oväder drar in i helgen Byt till vänterdäck redan nu
Eon rustar för oväder Första snön på väg
Hösten på gång Halka och oväder
10 centimeter snö i helgen Väderkanalen: Senaste prognosen

Direktlänkar       Inlägget:   Kategorin:   Kommentera inlägget! 
Kommentarer  I bloggen:  0   Trackbacks:  Trackback 
Om Bloggen:   Hemsida:
Tjänster Bloggportalen  Twingly Bloglovin Google Nyligen Knuff!


  
Trackback
Twingly Blog Search
Links to this page

Länka hit

Använd nedanstående rad. Markera raden, kopiera, och klistra sedan in i ditt inlägg.

Eller använd denna url: 

JRCC Online
  Prenumerera med RSS