RSS 2.0

På 90-talet skrev jag en insändare med samma budskap. Jag vet att det är ett dilemma, iom att yttrandefriheten då eventuellt behöver inskränkas i vissa situationer. Yttrandefrihet och demonstrationsfrihet är demokratiska rättigheter. De grupper, oavsett ideologi, som med våld försöker störta demokratin tycker jag däremot har förverkat sina demokratiska rättigheter i det avseendet. Skall vi verkligen tillåta att grupper som är i grunden odemokratiska utnyttjar de demokratiska fri- och rättigheter som vi fått kämpa oss till under så lång tid?
 
Då, liksom nu, vände jag mig också mot att den här rörelsen också har kopplingar till grupperingar som består av sk skinheads. Där handlar det däremot om rena huliganer som försöker gömma sig bakom en politisk täckmantel. Det är heller inte acceptabelt enligt min mening!
 
Jag välkomnar KDs utspel: http://www.aftonbladet.se/debatt/a/QQ238/gor-det-kriminellt-att-vara-med-i-nmr
 
Även inom rådande lagstiftning finns möjligheter att inskränka nazisternas framfart. Det rör sig då både om Hets mot folkgrupp och i vissa fall ren Terrorism. Jag säger inte att det här är lätt, men något måste göras!
 
Även Sveriges regering har gett uttryck för att detta förhållande måste genomlysas. Som ett absolut minimum måste den existerande lagstiftningen få en striktare tolkning och tillämpning.
 
Sedan har vi ett politiskt parti i Sveriges riksdag idag, där man inte kan bortse ifrån att de har sina rötter i liknande rörelser. Idag är det partiet jag syftar på dessvärre "etablerat" och i var mans bekantskapskrets finns personer som röstar på dem. Jag säger inte att partiet i fråga är ett nazistiskt parti, men jag hävdar att många medlemmar och sympatisörer har sådana bevekelsegrunder för att stödja det partiet. Det finns även beröringspunkter mellan rörelserna, t ex när det gäller främlingsfientlighet.
 
Det jag däremot upplever som sorgligt i det här sammanhanget, är att jag känner att vissa av olika anledningar inte vill eller vågar göra "tummen upp" på t ex Facebook, när man delar inlägg som uttrycker sin bestörtning över det här. Jag hoppas att detta bara är en farhåga som inte kan bekräftas, men det skulle - dessvärre med visst fog - kunna finnas en rädsla för "tråkiga konsekvenser".
 
Inga nazister i vårt Göteborg!
Är vår skyldighet att bekämpa dem.
Göteborg håller andan inför NMR-demonstrationen.
Ökad hotbild inför nazimarschen i Göteborg.
 
 

Direktlänkar       Inlägget: Permalink   Kategorin:   Kommentera inlägget! 
Kommentarer  I bloggen:  0   Trackbacks:  Trackback 
Om Bloggen:   Hemsida:
Tjänster Bloggportalen  Twingly  Bloglovin  iGoogle  FeedBurner  Nyligen 


  

JRCC Online
Min profilbild

Det här är en loggbok över min trädgård på Öland. Ibland har jag åsikter (mer eller mindre genomtänkta) om tingen omkring oss - mina högst personliga tankar (jag är ingen proffstyckare).


  Prenumerera med RSS